Lágy házi rétes tejszínes tésztából, almás töltelékkel

Imádnivaló édesség! Évaszaktól és ünneptől függetlenül megállja a helyét, és biztos, hogy az egész családot lenyűgözzük vele. A lágy, tejszínes tésztát finom reszelt almával töltöttem, amit cukorral és fahéjjal ízesítettem. Ebből a mennyiségből három adag tésztát készítettem, de még ez sem volt elég! Csak ajánlani tudom, egy próbát mindenképp megér! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 22.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy házi rétes tejszínes tésztából, almás töltelékkel

Hozzávalók

500 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
200 ghabtejszín
2 dbtojás
2 ev. kanálecet (8%)
csipet só
alma töltéshez
őrölt fahéj szóráshoz
kristálycukor
zsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A lisztet, sütőport, habtejszínt, tojást, ecetet és csipet sót alaposan eldolgozzuk, ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A sima állagú tésztát félretesszük és legalább fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, majd mindegyik tésztaadagot kinyútjuk.
  3. Az almát lereszeljük, három adagra osztjuk és ezzel töltjük meg a tésztalapok közepét. A reszelt almát cukorral és őrölt fahéjjal megszórjuk, majd a zsemlemorzsa is rákerül, hogy felszívja az almából kisülő nedvességet.
  4. A tésztalapot, ahogy az ábrán is szerepel, bevagdossuk, majd felváltva ráhajtjuk a töltelékre. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és aranyszínűre sütjük.
  5. 200 fokon 30 percig sütöttem. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk.