Lágy, ízletes répatorta

Hozzáadta: TopPetra, 7.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Répatorta
A sárgarépa egyik legjobb felhasználási módja szerintem a répatorta. Édes, narancssárga, és rendkívül jól passzol hozzá a dió és a fahéj. Nem csoda, hogy a répatorta házi marcipánnal sokszor kerül az asztalra. Én finom, krémes öntettel készítem, amit a torta közepébe is csempészek, majd az egész tortát ezzel vonom be. Ha időm engedi, akkor marcipánt is készítek. Szerencsére beszereztem répa alakú formákat, amibe csak beleteszem a narancssárgára színezett marcipánt, és már el is készültek a díszek. Az elkészült sütemény puha, finom, édes, nehéz neki ellenállni.
Hozzáadta: TopPetra, 7.10.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Répatorta
ALAPANYAGOK
Tészta:
Öntet:
Marcipán:
- Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral és a vaníliaaromával habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a répát, a darált diót, végül a sóval, szódabikarbónával, sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet.
- A tésztát tortaformába simítjuk, majd 175 fokon 1 órát sütjük.
- A tortát kihűtjük, kettévágjuk, megkenjük az öntet 1/3-ával, a két tortarészt összetapasztjuk és az egészet megkenjük a maradék öntettel. Szerintem másnap fogyasztva a legjobb.
- Öntet:
500 g krémsajtot (Philadelphia), a 2 bögre porcukrot, vaníliaaromát, citromlevet és a puha vajat alaposan elkeverjük. - Marcipán:
A hozzávalókat kézzel eldolgozzuk, addig, amíg a tészta szép sima nem lesz. Ezután Wilton ételfesték pasztával színezzük, majd megfelelő formában megformázzuk a répa alakú marcipánt.
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL