TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap Lágy, ízletes répatorta
Lágy, ízletes répatorta
Recept Lágy, ízletes répatorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sárgarépa egyik legjobb felhasználási módja szerintem a répatorta. Édes, narancssárga, és rendkívül jól passzol hozzá a dió és a fahéj. Nem csoda, hogy a répatorta házi marcipánnal sokszor kerül az asztalra. Én finom, krémes öntettel készítem, amit a torta közepébe is csempészek, majd az egész tortát ezzel vonom be. Ha időm engedi, akkor marcipánt is készítek. Szerencsére beszereztem répa alakú formákat, amibe csak beleteszem a narancssárgára színezett marcipánt, és már el is készültek a díszek. Az elkészült sütemény puha, finom, édes, nehéz neki ellenállni.

TopPetra TopPetra    ·   7.10.2018

Lágy, ízletes répatorta

A sárgarépa egyik legjobb felhasználási módja szerintem a répatorta. Édes, narancssárga, és rendkívül jól passzol hozzá a dió és a fahéj. Nem csoda, hogy a répatorta házi marcipánnal sokszor kerül az asztalra. Én finom, krémes öntettel készítem, amit a torta közepébe is csempészek, majd az egész tortát ezzel vonom be. Ha időm engedi, akkor marcipánt is készítek. Szerencsére beszereztem répa alakú formákat, amibe csak beleteszem a narancssárgára színezett marcipánt, és már el is készültek a díszek. Az elkészült sütemény puha, finom, édes, nehéz neki ellenállni.

40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
kb. 200 ml
olaj
2 bögre
barnacukor
2 kv. kanál
vaníliaaroma (vagy juharszirup)
2 bögre
rétesliszt
2 kv. kanál
szódabikarbóna
2 kv. kanál
sütőpor
1/2 kv. kanál
2 kv. kanál
őrölt fahéj
3 bögre
reszelt répa (8-10 db)
1 bögre
dió

Öntet:

500 g
natúr krémsajt (Philadelphia)
2 bögre
porcukor
1 kv. kanál
vaníliaaroma (vagy juharszirup)
1 db
citrom leve
2 ev. kanál
vaj (hogy az öntet ne repedezzen

Marcipán:

100 g
tejpor
100 g
porcukor
1 kv. kanál
méz
kevés víz
1 db
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral és a vaníliaaromával habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a répát, a darált diót, végül a sóval, szódabikarbónával, sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet.
  2. A tésztát tortaformába simítjuk, majd 175 fokon 1 órát sütjük.
  3. A tortát kihűtjük, kettévágjuk, megkenjük az öntet 1/3-ával, a két tortarészt összetapasztjuk és az egészet megkenjük a maradék öntettel. Szerintem másnap fogyasztva a legjobb.
  4. Öntet: 
    500 g krémsajtot (Philadelphia), a 2 bögre porcukrot, vaníliaaromát, citromlevet és a puha vajat alaposan elkeverjük.
  5. Marcipán:
    A hozzávalókat kézzel eldolgozzuk, addig, amíg a tészta szép sima nem lesz. Ezután Wilton ételfesték pasztával színezzük, majd megfelelő formában megformázzuk a répa alakú marcipánt.

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Hóvirag71    ·   4.4.2022   ·   Válasz   ·  

Szeretnélek megkérdezni, hogy a répa tortához hány dl-es bögrét használsz? Köszönöm

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása