TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Lágy karamellás tölcsér, a mi karácsonyi csodánk.
Lágy karamellás tölcsér, a mi karácsonyi csodánk.
Recept Lágy karamellás tölcsér, a mi karácsonyi csodánk.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.11.2023

Lágy karamellás tölcsér, a mi karácsonyi csodánk.

Ezek a kis rolók/tölcsérek annyira finomak! Falatnyi csoda, falatnyi boldogság, ami az egész családot jobb kedvre deríti. Ha kiteszem az asztalra, akkor nem tudom nyomon követni, ki mennyit is evett belőle, mert olyan gyorsan elfogy. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes rögtön dupla vagy tripla adagot készíteni.

40 perc
Elkészítés
5 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
200 g
porcukor
200 g
folyós méz
3 db
tojássárga
2 evőkanál
méz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk. A kapott tésztát fóliába csomagoljuk, legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Akár egy éjszakán át is pihentethetjük.
  2. Amikor a tészta már eleget pihent vékonyra nyújtjuk. A vékony tésztából kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki, ezeket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Nem szabad túlsütni, mert akkor a tészta kiszárad. Amint a tészta megsült, még melegében megformázzuk a kis rolókat vagy tölcséreket. Ehhez akár formát, pl. egy süteményes zsák fejét is használhatjuk. Érdemes kisebb adagokkal dolgozni, mert ha sok a korong, akkor mire pár darabbal végzünk, addigra elég sok kihűlhet, ez pedig a tölcsérek formázását nehezíti.
  3. Az így kapott kis tölcséreket kihűtjük.
  4. Miután kihűltek, a szélesebb részét csokiba márthatjuk, darált dióval is díszíthetjük. A tölteléknek karamellás krémet javaslok, ami karamellizált sűrített tej és krémesre vert vaj keveréke.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása