Lágy kávés szelet
Maradt az előző sütősből pár tojásfehérje? Semmi gond, mert itt az ideje, hogy elkészítsük a lágy kávés szeletet. A tészta alapját a cukorral és kevés sóval habbá vert tojásfehérje adja, a krém pedig önmagáért beszél! Ebbe a krémbe kevertem bele az erős kávét, amitől igazán finom és pompás krémet kaptam. A tetejére már csak egy kevés csokiöntet kell, és el is készült. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
4 ev. kanálfinomliszt
100 gkristálycukor
50 gdarált dió
4 dbtojásfehérje
csipet só
Krém:
80 gvaj
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálfinomliszt
80 mlerős kávé
csokiöntet
- A tojásfehérjét a csipet sóval és a cukorral együtt kemény habbá verjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a dióval. A diós keveréket kanalanként beledolgozzuk a kemény tojáshabba.
- Amikor már sikerült eldolgozni a két keveréket, sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, rögtön kifordítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
- 40 g vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál cukrot. Egy serpenyőben olajat hevítübk és hozzáadjuk a lisztet, majd egy kevés ideig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük a kávéval és pár pillanatig együtt főzzük. Kihűtjük. A maradék vajat a cukorral együtt habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt kávés keverékbe.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS