TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy kávés szelet
Lágy kávés szelet
Recept Lágy kávés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.12.2019

Lágy kávés szelet

Maradt az előző sütősből pár tojásfehérje? Semmi gond, mert itt az ideje, hogy elkészítsük a lágy kávés szeletet. A tészta alapját a cukorral és kevés sóval habbá vert tojásfehérje adja, a krém pedig önmagáért beszél! Ebbe a krémbe kevertem bele az erős kávét, amitől igazán finom és pompás krémet kaptam. A tetejére már csak egy kevés csokiöntet kell, és el is készült. Szerző: Petra

45 perc
Elkészítés
14 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 ev. kanál
finomliszt
100 g
kristálycukor
50 g
darált dió
4 db
tojásfehérje
csipet só

Krém:

80 g
vaj
3 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
finomliszt
80 ml
erős kávé
csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a csipet sóval és a cukorral együtt kemény habbá verjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet a dióval. A diós keveréket kanalanként beledolgozzuk a kemény tojáshabba.
  2. Amikor már sikerült eldolgozni a két keveréket, sütőpapírral kibélelt, 30x40 cm-es tepsibe tesszük. 170 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, rögtön kifordítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
  3. 40 g vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet és az 1 evőkanál cukrot. Egy serpenyőben olajat hevítübk és hozzáadjuk a lisztet, majd egy kevés ideig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük a kávéval és pár pillanatig együtt főzzük. Kihűtjük. A maradék vajat a cukorral együtt habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt kávés keverékbe.
  4. A tésztát három részre vágjuk, majd a krémmel összetapasztjuk. Felkockázzuk, majd csokiöntetbe mártjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása