TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lágy kefires-sajtos tallérok
Lágy kefires-sajtos tallérok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   3.8.2019

Lágy kefires-sajtos tallérok

Kenyér helyett igazán kreatív és ízes alternatíva a lágy kefires tallérok. Nem árulok el azzal titkot, hogy a tésztájába kefir kerül, de van benne egy kis csavar is: a finom tésztát reszelt sajttal is gazdagítottam. A tallérokban azt szeretem, hogy a nagyságát én határozom meg. Ezek lehetnek akár kicsi, cipó felület falatkák, de akár nagyobb, lángosszerűek is. Savanykás ízvilágú levesekhez, főzelékekhez ajánlom elsősorban, de önmagában is tökéletes! Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

200 g
reszelni való sajt
2 bögre
finomliszt
1 bögre
kefir
1/2 kv. kanál
kristálycukor
csipet só
1 kv. kanál
sütőpor vagy szódabikarbóna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sajtot kivéle minden hozzávalót tálba teszünk és jó alaposan, sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát ezután legalább 15 percig pihentetjük.
  2. Miután a tészta pihent hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot és még egyszer alaposan eldolgozzuk.
  3. A tésztát kisebb kupacokra osztjuk, majd mindegyik kupacból korongokat formázunk. A korongokat száraz serpenyőn mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  4. Miután elkészültek, a korongokat olvasztott vajjal megkenjük.
  5. Másik elkészítési mód, ha egy kevés olajon sütjük meg őket, ilyenkor nem kell ovlasztott vajjal megkenni.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept