Lágy kefires-sajtos tallérok

Kenyér helyett igazán kreatív és ízes alternatíva a lágy kefires tallérok. Nem árulok el azzal titkot, hogy a tésztájába kefir kerül, de van benne egy kis csavar is: a finom tésztát reszelt sajttal is gazdagítottam. A tallérokban azt szeretem, hogy a nagyságát én határozom meg. Ezek lehetnek akár kicsi, cipó felület falatkák, de akár nagyobb, lángosszerűek is. Savanykás ízvilágú levesekhez, főzelékekhez ajánlom elsősorban, de önmagában is tökéletes! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Főételek, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy kefires-sajtos tallérok

Hozzávalók

1 bögre = 250 ml
200 greszelni való sajt
2 bögrefinomliszt
1 bögrekefir
1/2 kv. kanálkristálycukor
csipet só
1 kv. kanálsütőpor vagy szódabikarbóna

Elkészítés menete

  1. A sajtot kivéle minden hozzávalót tálba teszünk és jó alaposan, sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát ezután legalább 15 percig pihentetjük.
  2. Miután a tészta pihent hozzáadjuk a kis lyukú reszelőn lereszelt sajtot és még egyszer alaposan eldolgozzuk.
  3. A tésztát kisebb kupacokra osztjuk, majd mindegyik kupacból korongokat formázunk. A korongokat száraz serpenyőn mindkét oldalán aranyszínűre sütjük.
  4. Miután elkészültek, a korongokat olvasztott vajjal megkenjük.
  5. Másik elkészítési mód, ha egy kevés olajon sütjük meg őket, ilyenkor nem kell ovlasztott vajjal megkenni.