Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel

A lágy kekszkorongoknál a főszerep a mogyoró! Nemcsak a tésztába, hanem a finom krémbe is került, ráadásul egy nagy szem mogyoróval díszítettem a mogyorós krémmel összetapasztott mogyorós kekszkorongokat. A tetejére még egy kevés rummal elkevert lekvár került, csak hogy fokozzam az élvezeteket. A végén már csak porcukorral kell meghinteni. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 20.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel

Hozzávalók

Kekszes alap:
150 gvaj
250 gfinomliszt
100 gdarált mogyoró
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
Krém:
100 gdarált mogyoró
100 gvaj
100 gporcukor
1 ev. kanálrum
Díszítéshez:
4 ev. kanállekvár
1 ev. kanálrum
100 gmogyoró, egész
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A lisztet a cukorral, puha vajjal, darált mogyoróval és tojással alaposan eldolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, tepsire tesszük és 8-10 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a vajat a cukorral és rummal habosra verjük, hozzáadjuk a mogyorót és még egyszer eldolgozzuk.
  5. Minden második korongot megkenünk a krémmel majd két korongot összetapasztunk.
  6. A lekvárt és a rumot edénybe tesszük és felmelegítjük. Minden egyes kis keksztoronyra rákanalazzuk a rumos lekvárt, majd a lekvárra ráteszünk egy szem mogyorót. A sütiket dobozba tesszük, majd hűvös helyen tároljuk, 2-4 nap alatt tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.