Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Ünnepek
KÜLDÖTT KÉPEK
A lágy kekszkorongoknál a főszerep a mogyoró! Nemcsak a tésztába, hanem a finom krémbe is került, ráadásul egy nagy szem mogyoróval díszítettem a mogyorós krémmel összetapasztott mogyorós kekszkorongokat. A tetejére még egy kevés rummal elkevert lekvár került, csak hogy fokozzam az élvezeteket. A végén már csak porcukorral kell meghinteni. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Ünnepek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Kekszes alap:
150 gvaj
250 gfinomliszt
100 gdarált mogyoró
100 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
Krém:
100 gdarált mogyoró
100 gvaj
100 gporcukor
1 ev. kanálrum
Díszítéshez:
4 ev. kanállekvár
1 ev. kanálrum
100 gmogyoró, egész
porcukor szóráshoz
- A lisztet a cukorral, puha vajjal, darált mogyoróval és tojással alaposan eldolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, tepsire tesszük és 8-10 perc alatt készre sütjük.
- A krémhez a vajat a cukorral és rummal habosra verjük, hozzáadjuk a mogyorót és még egyszer eldolgozzuk.
- Minden második korongot megkenünk a krémmel majd két korongot összetapasztunk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS