TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel
Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel
Recept Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.12.2019

Lágy kekszkorongok mogyorós krémmel

A lágy kekszkorongoknál a főszerep a mogyoró! Nemcsak a tésztába, hanem a finom krémbe is került, ráadásul egy nagy szem mogyoróval díszítettem a mogyorós krémmel összetapasztott mogyorós kekszkorongokat. A tetejére még egy kevés rummal elkevert lekvár került, csak hogy fokozzam az élvezeteket. A végén már csak porcukorral kell meghinteni. Szerző: Petra

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Kekszes alap:

150 g
vaj
250 g
finomliszt
100 g
darált mogyoró
100 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás

Krém:

100 g
darált mogyoró
100 g
vaj
100 g
porcukor
1 ev. kanál
rum

Díszítéshez:

4 ev. kanál
lekvár
1 ev. kanál
rum
100 g
mogyoró, egész
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a cukorral, puha vajjal, darált mogyoróval és tojással alaposan eldolgozzuk. A tésztát fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sütőt 175 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a korongokat, tepsire tesszük és 8-10 perc alatt készre sütjük.
  4. A krémhez a vajat a cukorral és rummal habosra verjük, hozzáadjuk a mogyorót és még egyszer eldolgozzuk.
  5. Minden második korongot megkenünk a krémmel majd két korongot összetapasztunk.
  6. A lekvárt és a rumot edénybe tesszük és felmelegítjük. Minden egyes kis keksztoronyra rákanalazzuk a rumos lekvárt, majd a lekvárra ráteszünk egy szem mogyorót. A sütiket dobozba tesszük, majd hűvös helyen tároljuk, 2-4 nap alatt tökéletesen megpuhul. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása