Lágy képviselőfánk csokoládés és tejszínes krémmel

Szerintem erre mondják, hogy édesség luxuskivitelben. Az égetett tésztából készült lágy képviselőfánkot szinte mindenki szereti, főleg akkor, ha a két lap közt két krém is meghúzódik. Ez ebben az esetben sűrű, ellenállhatatlan csokoládés és lágy tejszínes krémet jelent. A fánkok tetejét még olvasztott csokoládéval díszítettem, majd tálalás előtt porcukorral hintettem meg. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Petra

Hozzáadta:, 16.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Fánkok, képviselőfánkok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy képviselőfánk csokoládés és tejszínes krémmel

Hozzávalók

Tészta:
200 mlvíz
100 mlolaj
1 bögrefinomliszt (250 ml)
4 dbtojás
Krém I:
3 dbtojássárga
2 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálfinomliszt
1 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálkristálycukor
1/2 ltej
100 gétcsokoládé
50 gNutella
3 dbtojásfehérje
30 gzselatinlap
Krém II:
2 csomagtejszín ízű krémpor
250 mltej
ízlés szerint cukor
Díszítéshez:
20 gétcsokoládé
1 ev. kanálolaj
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Az elkészítést a tésztával kezdjük. A vizet feltesszük főni. Hozzáadjuk az olajat, majd amikor már forr, levesszük a lángról és folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a lisztet. Ismét visszatesszük a lángra és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk (leválik az edény oldaláról és aljáról). A tésztát levesszük a tűzről, majd egyenként, jó alaposan belekeverjük a tojást.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a fánkokat (kb. 4-4 cm átmérőjű köröngokat formázunk). A tésztát betesszük a sütőbe és 35-40 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyissuk le sütés közben! Amikor a tészta már megsült, nem vesszük ki a sütőből. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtót lenyitjuk és 10 percig pihentetjük. Csak ezután vesszük kis és hűtjük ki teljesen.
  3. Elkészítjük az első, csokoládés krémet. A tojássárgát a vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a lisztet. Ezután jön a kakaó és kb. 100 ml tej. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a lángról, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és a Nutellát. Addig keverjük, amíg egységes krémet nem kapunk (a csokoládé fel nem oldódik). A krémbe beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a vízbe áztatott zselatint. A sűrű krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Elkészítjük a második krémet: a krémport és a cukrot beleszórjuk a tejbe, krémesre dolgozzuk.
  5. A kihűlt fánkokat kettévágjuk és felváltva megtöltjük a krémekkel: először a csokoládéssal, majd a tejszínessel. A tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk vagy rácsorgatjuk (a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, elkeverjük). Tetejét porcukorral díszíthetjük.