Lágy képviselőfánk csokoládés és tejszínes krémmel

Recept Lágy képviselőfánk csokoládés és tejszínes krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem erre mondják, hogy édesség luxuskivitelben. Az égetett tésztából készült lágy képviselőfánkot szinte mindenki szereti, főleg akkor, ha a két lap közt két krém is meghúzódik. Ez ebben az esetben sűrű, ellenállhatatlan csokoládés és lágy tejszínes krémet jelent. A fánkok tetejét még olvasztott csokoládéval díszítettem, majd tálalás előtt porcukorral hintettem meg. A végeredmény magáért beszél! Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 mlvíz
100 mlolaj
1 bögrefinomliszt (250 ml)
4 dbtojás

Krém I:

3 dbtojássárga
2 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálfinomliszt
1 ev. kanálkakaó
5 ev. kanálkristálycukor
1/2 ltej
100 gétcsokoládé
50 gNutella
3 dbtojásfehérje
30 gzselatinlap

Krém II:

2 csomagtejszín ízű krémpor
250 mltej
ízlés szerint cukor

Díszítéshez:

20 gétcsokoládé
1 ev. kanálolaj
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az elkészítést a tésztával kezdjük. A vizet feltesszük főni. Hozzáadjuk az olajat, majd amikor már forr, levesszük a lángról és folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a lisztet. Ismét visszatesszük a lángra és addig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk (leválik az edény oldaláról és aljáról). A tésztát levesszük a tűzről, majd egyenként, jó alaposan belekeverjük a tojást.
  2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a fánkokat (kb. 4-4 cm átmérőjű köröngokat formázunk). A tésztát betesszük a sütőbe és 35-40 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyissuk le sütés közben! Amikor a tészta már megsült, nem vesszük ki a sütőből. A sütőt kikapcsoljuk, az ajtót lenyitjuk és 10 percig pihentetjük. Csak ezután vesszük kis és hűtjük ki teljesen.
  3. Elkészítjük az első, csokoládés krémet. A tojássárgát a vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és a lisztet. Ezután jön a kakaó és kb. 100 ml tej. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a tojássárgás keveréket és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a lángról, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét és a Nutellát. Addig keverjük, amíg egységes krémet nem kapunk (a csokoládé fel nem oldódik). A krémbe beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a vízbe áztatott zselatint. A sűrű krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Elkészítjük a második krémet: a krémport és a cukrot beleszórjuk a tejbe, krémesre dolgozzuk.
  5. A kihűlt fánkokat kettévágjuk és felváltva megtöltjük a krémekkel: először a csokoládéssal, majd a tejszínessel. A tetejét olvasztott csokoládéba mártjuk vagy rácsorgatjuk (a csokoládét az olajjal felolvasztjuk, elkeverjük). Tetejét porcukorral díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás