TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Lágy képviselőfánk epres öntettel
Lágy képviselőfánk epres öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   15.5.2021

Lágy képviselőfánk epres öntettel

Égetett tészta, krém, epres öntet, na meg tejszínhab. Kell ennél több? Kiváló finomság, amiből egy darab sosem elég. Szerző: Virág278

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

250 ml
víz
125 g
vaj
150 g
búzafinomliszt
1 ev. kanál
kristálycukor
csipet
4 db
tojás

Krém:

1/2 l
tej
250 g
nádcukor
2 db
tojássárga
4 ev. kanál
burgonyakeményítő
1 csomag
vaníliacukor
125 g
vaj

Szükségünk lesz még:

200 g
eper
2 ev. kanál
burgonyakeményítő
150 ml
tej
1 csomag
tejszín ízű krémpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet, vajat (vagy olajat), 1 evőkanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg az égetett tészta el nem kezd elválni az edény oldaláról. Levesszük a tűzről, kihűtjük. A kihűét tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Kézi robotgéppel dolgozunk.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a fánkokat – mintha 3 emeletet szeretnénk, ami csúcsban végződik.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a fánkokat, a hőfokot 180 fokra csökkentjük. 40 percig sütjük. 40 perc elteltével a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kissé lenyitjuk és még további 10 percig pihentetjük. Arra is ügyelni kell, hogy sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját. Miután letelt a 10 perc, a fánkokat kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ezután félbe vágjuk.

 

  1. Töltelék:
    A tejhez hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot hozzáadjuk a langyos tejhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményes zsákba tesszük, majd a krémmel megtöltjük a félbe vágott fánkokat. .
  2. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a keményítőt és melegíteni kezdjük. Amikor már felforrt, levesszük a lángról, kihűtjük és rávisszük a krémre.
  3. Az epres rétegre kerül rá a tejszínhab, lefedjük a fánk kalapjával. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a rétegek megkötöttek és a fánk is jól lehűlt, tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept