Lágy képviselőfánk epres öntettel

Recept Lágy képviselőfánk epres öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Égetett tészta, krém, epres öntet, na meg tejszínhab. Kell ennél több? Kiváló finomság, amiből egy darab sosem elég. Szerző: Virág278

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mlvíz
125 gvaj
150 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkristálycukor
csipet
4 dbtojás

Krém:

1/2 ltej
250 gnádcukor
2 dbtojássárga
4 ev. kanálburgonyakeményítő
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj

Szükségünk lesz még:

200 geper
2 ev. kanálburgonyakeményítő
150 mltej
1 csomagtejszín ízű krémpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet, vajat (vagy olajat), 1 evőkanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg az égetett tészta el nem kezd elválni az edény oldaláról. Levesszük a tűzről, kihűtjük. A kihűét tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Kézi robotgéppel dolgozunk.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük, sütőpapírral kibélelt tepsire megformázzuk a fánkokat – mintha 3 emeletet szeretnénk, ami csúcsban végződik.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a fánkokat, a hőfokot 180 fokra csökkentjük. 40 percig sütjük. 40 perc elteltével a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kissé lenyitjuk és még további 10 percig pihentetjük. Arra is ügyelni kell, hogy sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját. Miután letelt a 10 perc, a fánkokat kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ezután félbe vágjuk.

 

  1. Töltelék:
    A tejhez hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot hozzáadjuk a langyos tejhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményes zsákba tesszük, majd a krémmel megtöltjük a félbe vágott fánkokat. .
  2. Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a keményítőt és melegíteni kezdjük. Amikor már felforrt, levesszük a lángról, kihűtjük és rávisszük a krémre.
  3. Az epres rétegre kerül rá a tejszínhab, lefedjük a fánk kalapjával. Hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már a rétegek megkötöttek és a fánk is jól lehűlt, tálaljuk. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás