Lágy képviselőfánk epres öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Égetett tészta, Tészták
KÜLDÖTT KÉPEK
Égetett tészta, krém, epres öntet, na meg tejszínhab. Kell ennél több? Kiváló finomság, amiből egy darab sosem elég. Szerző: Virág278
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.5.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Égetett tészta, Tészták
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 mlvíz
125 gvaj
150 gbúzafinomliszt
1 ev. kanálkristálycukor
csipetsó
4 dbtojás
Krém:
1/2 ltej
250 gnádcukor
2 dbtojássárga
4 ev. kanálburgonyakeményítő
1 csomagvaníliacukor
125 gvaj
Szükségünk lesz még:
200 geper
2 ev. kanálburgonyakeményítő
150 mltej
1 csomagtejszín ízű krémpor
- A vizet, vajat (vagy olajat), 1 evőkanál cukrot, csipet sót edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg az égetett tészta el nem kezd elválni az edény oldaláról. Levesszük a tűzről, kihűtjük. A kihűét tésztába egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Kézi robotgéppel dolgozunk.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amint betettük a fánkokat, a hőfokot 180 fokra csökkentjük. 40 percig sütjük. 40 perc elteltével a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kissé lenyitjuk és még további 10 percig pihentetjük. Arra is ügyelni kell, hogy sütés közben nem nyitjuk le a sütő ajtaját. Miután letelt a 10 perc, a fánkokat kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ezután félbe vágjuk.
- Töltelék:
A tejhez hozzáadjuk a tojást, eldolgozzuk, elkezdjük melegíteni. A keményítőt, cukrot hozzáadjuk a langyos tejhez. Folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd beledolgozzuk a kihűlt krémbe. Süteményes zsákba tesszük, majd a krémmel megtöltjük a félbe vágott fánkokat. .
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křehké větrníky s jahodovou dření.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehké veterníky s jahodovou dreňou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS