Lágy kifli tejszínes tésztából, 3 hozzávalóból, kelesztés nélkül

A cím mindent elárul! A lágy kifli csupán három hozzávalóból készül: liszt, vaj, főzőtejszín. Ebből a három hozzávalóból készítjük el a tésztát, majd töltjük meg azzal a töltelékkel, amire épp gusztusunk van. Nekem a házi lekvárra esett a választásom. Persze a megformázott kifiket felvert tojással vagy tej és tojás keverékével megkenhetjük, a kész kifliket pedig porcukorral meghinthetjük. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 5.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy kifli tejszínes tésztából, 3 hozzávalóból, kelesztés nélkül

Hozzávalók

450 gfinomliszt
250 mlhabtejszín
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
lekvár vagy más, kedvenc töltlelékünk
tej
tojás

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat egész egyszerűen egy tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kör alakúra nyújtjuk. A köröket cikkekre vágjuk és kedvenc töltelékünkkel megtöltjük. Én a lehető legegyszerűbbet választottam, finom házi lekvárt.
  3. A tölteléket a tésztacikk szélesebb felére tesszük, majd szépen felcsavarjuk és megformázzuk a kifliket.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a kifliket még tojás és tej keverékével megkenjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és még amíg forró, porcukorral meghintjük.