Lágy kiflik tejfölös tésztából (3 hozzávalóból), almás töltelékkel

Recept Lágy kiflik tejfölös tésztából (3 hozzávalóból), almás töltelékkel
KÜLDÖTT KÉPEK

Bizony, tészta, ráadásul nagyon finom tészta csupán három hozzávalóból! Liszt, margarin és tejföl. Ezeket gyúrjuk egységes tésztává, majd nyújtjuk ki és töltjük meg a kiválasztott töltelékkel. Nálam az almás töltelék volt a nyerő, amihez az almát lereszeltem, majd szemre kevertem el a fahéjjal, darált dióval és cukorral. A kifliket már csak felcsavarni és készre sütni kell! Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

450 gfinomliszt
250 gmargarin
200 mltejföl

Töltelék:

alma
dió
fahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, mindkét adagot kör alakúra nyútjuk.
  2. A tésztakört cikkekre vágjuk, a szélesebb végén pedig rátesszük a tölteléket. Ez esetemben reszelt alma, darált dió és finom fahéj, na meg egy kevés cukor keveréke volt.
  3. A kis cikkeket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás