Lágy kiflik tejfölös tésztából (3 hozzávalóból), almás töltelékkel

Bizony, tészta, ráadásul nagyon finom tészta csupán három hozzávalóból! Liszt, margarin és tejföl. Ezeket gyúrjuk egységes tésztává, majd nyújtjuk ki és töltjük meg a kiválasztott töltelékkel. Nálam az almás töltelék volt a nyerő, amihez az almát lereszeltem, majd szemre kevertem el a fahéjjal, darált dióval és cukorral. A kifliket már csak felcsavarni és készre sütni kell! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 26.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Alma, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy kiflik tejfölös tésztából (3 hozzávalóból), almás töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
450 gfinomliszt
250 gmargarin
200 mltejföl
Töltelék:
alma
dió
fahéj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk, mindkét adagot kör alakúra nyútjuk.
  2. A tésztakört cikkekre vágjuk, a szélesebb végén pedig rátesszük a tölteléket. Ez esetemben reszelt alma, darált dió és finom fahéj, na meg egy kevés cukor keveréke volt.
  3. A kis cikkeket felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.