Lágy kókuszos karácsonyi kifli. Szinte szétolvad a nyelven!

Aki az egyszerű karácsonyi süteményeket kedveli, annak csak ajánlani tudom ezeket a fantasztikus karácsonyi kókuszos kifliket! A kés sütemény puha, és tényleg igaz, hogy szinte szétolvad a nyelven! Díszítéshez nugátos csokiszeletből és vajból készült öntetet használtam, amivel egész egyszerűen meglocsoltam őket, „ahogy esik, úgy puffan” módon. Szerző: Petra H.

Hozzáadta:, 27.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy kókuszos karácsonyi kifli. Szinte szétolvad a nyelven!

Hozzávalók

Tészta:
100 gfinomliszt
250 gporcukor
125 gkókuszreszelék
125 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
Öntet:
2 dbnugátos csokiszelet (100-120 g)
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tésztához a puha, szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Elég szórós masszát kapunk, amit kezünkkel kezdünk el dolgozni, majd amikor összeállt, akkor cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Előkészítjük a sütőformákat, amiket megmosunk, megszárítunk és vajjal kikenünk.
  3. Miután a tészta meghűlt, beletöltjük a kivajazott formákba.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  5. Még amíg forró, kifordítjuk a kifliket a sütőformából, majd ízlés szerint az öntettel meglocsoljuk (a csokiszeletet és a vajat felolvasztjuk, elkeverjük).