Lágy kókuszos karácsonyi kifli. Szinte szétolvad a nyelven!

Recept Lágy kókuszos karácsonyi kifli. Szinte szétolvad a nyelven!
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki az egyszerű karácsonyi süteményeket kedveli, annak csak ajánlani tudom ezeket a fantasztikus karácsonyi kókuszos kifliket! A kés sütemény puha, és tényleg igaz, hogy szinte szétolvad a nyelven! Díszítéshez nugátos csokiszeletből és vajból készült öntetet használtam, amivel egész egyszerűen meglocsoltam őket, „ahogy esik, úgy puffan” módon. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gfinomliszt
250 gporcukor
125 gkókuszreszelék
125 gvaj
1 kv. kanálsütőpor

Öntet:

2 dbnugátos csokiszelet (100-120 g)
50 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a puha, szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Elég szórós masszát kapunk, amit kezünkkel kezdünk el dolgozni, majd amikor összeállt, akkor cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Előkészítjük a sütőformákat, amiket megmosunk, megszárítunk és vajjal kikenünk.
  3. Miután a tészta meghűlt, beletöltjük a kivajazott formákba.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük.
  5. Még amíg forró, kifordítjuk a kifliket a sütőformából, majd ízlés szerint az öntettel meglocsoljuk (a csokiszeletet és a vajat felolvasztjuk, elkeverjük).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás