Lágy krém csupán 4 hozzávalóból

Imádom a könnyű krémeket! Főleg, ha nincs benne rengeteg vaj. Ez a lágy krém pont megfelel ennek az elképzelésnek: habtejszín, mascarpone, olvasztott fehér csokoládé és cukor tökéletes keveréke. Ideális tortákhoz, süteményekhez. Az egye rétegeket, süteménylapokat vígan megkenhetjük vele, de bevonónak is tökéletes. Fantasztikusan illik édes és fanyar gyümölcshöz is.

Hozzáadta:, 18.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek
Előkészítési idő:
Recept Lágy krém csupán 4 hozzávalóból

Hozzávalók

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):
1 bögrehabtejszín
2 ev. kanálporcukor
2 tábafehér csokoládé (200 g)
1 bögremascarpone

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.
  3. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Miután felolvadt, hozzáadjuk a mascarpone-t. Eldolgozzuk, kihűtjük.
  4. A csokoládés-mascarponés keveréket eldolgozzuk a habtejszínnel.
  5. Finom, lágy, kenhető, tökéletes muffinokhoz, kis édes kosárkákhoz, tortákhoz.

Forrás: Hungryfoodlove