Lágy krémes-tejszínhabos szelet

Isteni sütemény, ami felfrissít és és örömet okoz! Nemcsak a családnak készítem, hanem vendégeimnek is, mert bizony ez egy ünnepi finomság! Nemcsak a kakaós tészta, tojássárgás-pudingos-vajas krém és édes tejszínhab teszi felejthetetlenné, hanem az a karamell ízű szirup, amit valódi karamellből készítünk. Ezek így együtt adjál a lágy krémes-tejszínhabos szeletet. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy krémes-tejszínhabos szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
60 gkristálycukor
40 mlvíz
80 grétesliszt
35 gkakaó
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálrumaroma vagy 2 ev. kanál rum
Szirup:
60 mlvíz
30 gkristálycukor
1 ev. kanálrumaroma vagy 3 ev. kanál rum
Krém:
5 dbtojássárga
750 mltej
200 gvaj
2 ev. kanálkristálycukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
Szükségünk lesz még:
250 mlhabtejszín
2 ev. kanálporcukor
50 gcsokoládé

Elkészítés menete

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vizet és a rumot, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Utolsó lépésben kerül bele a sütőporral és kakaóval elkevert liszt. A tésztát magas falú, közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük.
  2. Miután a tészta megsült, a tetejét meglocsoljuk a sziruppal. A szirupot úgy készítjük el, hogy először a cukrot karamelizáljuk, hozzáadjuk a vizet és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem oldódik. Amikor már szépen feloldódott, levesszük a tűzről és belekeverjük a rumot vagy rumaromát.
  3. A krémhez a cukrot, pudingport és tojássárgát alaposan elkeverjük a tejjel. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd belekeverjük a habosra vert vajat. Jó alaposan eldolgozzuk, hogy szép, lágy, tényleg krémes legyen a krémünk.
  4. A krémmel megkenjük a tésztát. Erre kerül rá a porcukorral kemény habbá vert habtejszín. Tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.