TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Lágy krémes-tejszínhabos szelet
Lágy krémes-tejszínhabos szelet
Recept Lágy krémes-tejszínhabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2019

Lágy krémes-tejszínhabos szelet

Isteni sütemény, ami felfrissít és és örömet okoz! Nemcsak a családnak készítem, hanem vendégeimnek is, mert bizony ez egy ünnepi finomság! Nemcsak a kakaós tészta, tojássárgás-pudingos-vajas krém és édes tejszínhab teszi felejthetetlenné, hanem az a karamell ízű szirup, amit valódi karamellből készítünk. Ezek így együtt adjál a lágy krémes-tejszínhabos szeletet. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
60 g
kristálycukor
40 ml
víz
80 g
rétesliszt
35 g
kakaó
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
rumaroma vagy 2 ev. kanál rum

Szirup:

60 ml
víz
30 g
kristálycukor
1 ev. kanál
rumaroma vagy 3 ev. kanál rum

Krém:

5 db
tojássárga
750 ml
tej
200 g
vaj
2 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
vanília ízű pudingpor

Szükségünk lesz még:

250 ml
habtejszín
2 ev. kanál
porcukor
50 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vizet és a rumot, majd egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Utolsó lépésben kerül bele a sütőporral és kakaóval elkevert liszt. A tésztát magas falú, közepes, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 25 percig sütjük.
  2. Miután a tészta megsült, a tetejét meglocsoljuk a sziruppal. A szirupot úgy készítjük el, hogy először a cukrot karamelizáljuk, hozzáadjuk a vizet és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem oldódik. Amikor már szépen feloldódott, levesszük a tűzről és belekeverjük a rumot vagy rumaromát.
  3. A krémhez a cukrot, pudingport és tojássárgát alaposan elkeverjük a tejjel. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd belekeverjük a habosra vert vajat. Jó alaposan eldolgozzuk, hogy szép, lágy, tényleg krémes legyen a krémünk.
  4. A krémmel megkenjük a tésztát. Erre kerül rá a porcukorral kemény habbá vert habtejszín. Tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása