TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Lágy lekváros korongok
Lágy lekváros korongok
Recept Lágy lekváros korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Gyönyörű kis apró finomságok, ideálisak ünnepnapokra, vendégségbe, karácsonyra… A lágy lekváros korongokat házi lekvárral szeretem a legjobban, az édes tészta nagyon jól harmonizál a fanyarkásabb ízű lekvárokkal. A tetejét porcukorral vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, de én most ettől eltekintettem. Szerintem így is nagyon jól mutatnak a korongok, és nem utolsósorban rendkívül finomak.

Viki78    ·   21.10.2017

Lágy lekváros korongok

Gyönyörű kis apró finomságok, ideálisak ünnepnapokra, vendégségbe, karácsonyra… A lágy lekváros korongokat házi lekvárral szeretem a legjobban, az édes tészta nagyon jól harmonizál a fanyarkásabb ízű lekvárokkal. A tetejét porcukorral vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, de én most ettől eltekintettem. Szerintem így is nagyon jól mutatnak a korongok, és nem utolsósorban rendkívül finomak.

Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
150 g
margarin
120 g
kristálycukor
3 db
tojássárga
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint citrom héja reszelve
gyümölcslekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lekvár kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát hideg helyen (hűtőben) pár órát pihentetjük.
  2. A tésztából kb. 2 cm-es kis golyókat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  3. Fakanál nyelével a golyók közepébe lyukakat nyomunk, majd megtöltjük a lekvárral.
  4. 160 fokon aranyszínűre sütjük. Mivel minden sütő másképp süt, érdemes a süteményt figyelni, nehogy megégjen vagy túlságosan kiszáradjon.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása