Lágy lekváros korongok

Hozzáadta: Viki78, 21.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Gyönyörű kis apró finomságok, ideálisak ünnepnapokra, vendégségbe, karácsonyra… A lágy lekváros korongokat házi lekvárral szeretem a legjobban, az édes tészta nagyon jól harmonizál a fanyarkásabb ízű lekvárokkal. A tetejét porcukorral vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, de én most ettől eltekintettem. Szerintem így is nagyon jól mutatnak a korongok, és nem utolsósorban rendkívül finomak.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 21.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
ALAPANYAGOK
300 gbúzafinomliszt
150 gmargarin
120 gkristálycukor
3 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint citrom héja reszelve
gyümölcslekvár
- A lekvár kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát hideg helyen (hűtőben) pár órát pihentetjük.
- A tésztából kb. 2 cm-es kis golyókat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
- Fakanál nyelével a golyók közepébe lyukakat nyomunk, majd megtöltjük a lekvárral.
- 160 fokon aranyszínűre sütjük. Mivel minden sütő másképp süt, érdemes a süteményt figyelni, nehogy megégjen vagy túlságosan kiszáradjon.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jemné koláčky s marmeládou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jemné koláčiky s marmeládou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Engelsaugen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS