Lágy lekváros korongok

Gyönyörű kis apró finomságok, ideálisak ünnepnapokra, vendégségbe, karácsonyra… A lágy lekváros korongokat házi lekvárral szeretem a legjobban, az édes tészta nagyon jól harmonizál a fanyarkásabb ízű lekvárokkal. A tetejét porcukorral vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk, de én most ettől eltekintettem. Szerintem így is nagyon jól mutatnak a korongok, és nem utolsósorban rendkívül finomak.

Hozzáadta:, 21.10.2017
Kategória: Sütemények, Desszertek, Karácsony
Lágy lekváros korongok

Hozzávalók

300 gbúzafinomliszt
150 gmargarin
120 gkristálycukor
3 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint citrom héja reszelve
gyümölcslekvár

Elkészítés menete

  1. A lekvár kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát hideg helyen (hűtőben) pár órát pihentetjük.
  2. A tésztából kb. 2 cm-es kis golyókat formázunk, amiket sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk.
  3. Fakanál nyelével a golyók közepébe lyukakat nyomunk, majd megtöltjük a lekvárral.
  4. 160 fokon aranyszínűre sütjük. Mivel minden sütő másképp süt, érdemes a süteményt figyelni, nehogy megégjen vagy túlságosan kiszáradjon.