Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel

Recept Lágy, lekváros-krémes piskótaszelet csokiöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Szerintem nincs ünnep krémes sütemény nélkül. Mindig élveztem a nagy családi összejöveteleket, esküvőket, szülinapokat, amikor hatalmas tálcán tálalták a finomabbnál finomabb, helyi cukrászoktól rendelt „kilós” süteményeket. Ezek közül is az egyik legnagyobb kedvencem a lágy lekváros-krémes piskótaszelet, jó sok csokiöntettel. A krém és lekvár két piskótalap közt húzódik meg, amit ráadásul még rumos sziruppal is feldobtam. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.5.2020

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

8 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor

Töltelék:

3 dbtojássárga
3 ev. kanálporcukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
200 mltej
250 gvaj

Szirup:

100 gkristálycukor
150 mlvíz
100 mlrum

Szükségünk lesz még:

200 gcsokoládé
180 gvaj
lekvár

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból két piskótalapot sütöttem: Négy tojások sárgáját és fehérjéjét szétválasztottam. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, egyenként beledolgoztam a tojássárgát, majd a négy kanál cukrot, négy kanál lisztet és a fél csomag sütőport. A tésztát kb. 30x40 cm-s tepsibe öntöttem, amit előtte sütőpapírral kibéleltem, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöttem. A másik tésztalapot ugyanígy készítjük el.
  2. A vízből és cukorból szirupot főztem, majd hozzáadtam a rumot.
  3. Egy kevés olvasztott csokoládéval megkentem az egyik tésztalapot. Miután a csokoládé megkötött, a tésztalapot átfordítottam és megkentem a lekvárral. Rátettem a másik piskótalapot, majd a piskótalapot meglocsoltam a finom sziruppal.
  4. A krémhez sűrű pudingot főztem (pudingpor, tej). A tojássárgát a porcukorral gőzfürdő felett habosra vertem és ezt is hozzáadtam a forró pudinghoz. Amikor kihűlt, elkevertem a puha vajjal.
  5. A krémet kihűtjük és rákenjük a szirupos piskótalapra.
  6. Elkészítjük a csokiöntetet: a csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztottam. A csokiöntetet ráöntöttem a sütemény tetejére, majd miután a csoki megkötött, felszeleteltem, tálaltam.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás