Lágy leveles tészta tekercs sajttal, sonkával és paprikaszemekkel

Recept Lágy leveles tészta tekercs sajttal, sonkával és paprikaszemekkel
KÜLDÖTT KÉPEK

Nem kell, hogy mindig péksütemény kerüljön az ünnepi asztalra. Szerintem a leveles tészta is tökéletes alapanyag, amit jobbnál jobb dolgokkal tudunk megtölteni. Ráadásul úgy variáljuk, ahogy csak szeretnénk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Egy tekercshez:

2 dbhideg leveles tészta
150 gminőségi szeletelt sonka (sertés)
100 gfüstölt sajt (szeletelt)
100 gsajt (szeletelt)
1 dbpiros paprika (hosszú csíkokra vágva)
Pizza fűszerkeverék
Pikáns paprikakrém
Tojás kenéshez
Ízlés szerint őrölt kömény szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az egyik tésztalapokat sima felületre tesszük, felvert tojással megszórjuk, pizza fűszerkeverékkel megszórjuk, majd lefedjük a másik tésztalappal.
  2. A közepét hosszanti irányban megkenjük a paprikakrémmel (2-2 cm maradjon szabad a szélén), ismét megszórjuk a pizza fűszerkeverékkel, rátesszük a sonkát és a szeletelt füstölt sajtot. Erre kerülnek a paprikacsíkok és a szeletelt sajt. Ha szeretnénk, akkor a paprikát akár bele is csavarhatjuk a sonkába, és így tehetjük rá a tésztára – ezzel készítjük el a „paprikaszemeket”.
  3. A tészta szélét megkenjük a tojással, majd ennél a két tojásos szélnél fogva a felhajtjuk és egymásra hajtjuk – becsomagoljuk. Az egészet megkenjük a tojással, a tetejét pedig őrölt köménnyel is megszórhatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás