TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Lágy mandarinos kocka
Lágy mandarinos kocka
Recept Lágy mandarinos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Puha tészta, lágy krém, mandarin, a konzerv levéből és pudingporból készült zselé... A lágy mandarinos kocka mindezt hozza. Mivel konzervet használtam, a zselé alapanyaga is adott volt, és semmi sem veszett kárba. A sütemény nemcsak lágy és krémes, hanem hidegen tálalva kifejezetten frissítő, és látványra is csodálatos. Pompás endégváró édesség! Szerző: Simona

TopPetra TopPetra    ·   14.1.2020

Lágy mandarinos kocka

Puha tészta, lágy krém, mandarin, a konzerv levéből és pudingporból készült zselé... A lágy mandarinos kocka mindezt hozza. Mivel konzervet használtam, a zselé alapanyaga is adott volt, és semmi sem veszett kárba. A sütemény nemcsak lágy és krémes, hanem hidegen tálalva kifejezetten frissítő, és látványra is csodálatos. Pompás endégváró édesség! Szerző: Simona

50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
reszelt citromhéj
120 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

2 db
kisebb mandarinkonzerv
250 ml
habtejszín
250 ml
tejföl (20%)
2 ev. kanál
kristálycukor

Zselé:

2 csomag
vanília ízű pudingpor
konzerv leve 750 ml-ig felöntve vízzel
2 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztával kezdjük: a tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Kézi mixert használtam, először közepes fokozaton, majd a legmagasabb fokozatra váltottam. Addig dolgozzuk, amíg a cukor telesen fel nem oldódik.
  2. Ezután a fokozatot ismét közepesre váltjuk, kanalanként beledolgozzuk a sütőporral és citromhéjjal elkevert átszitált lisztet.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kb. 30x35 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 percig sütjük.
  4. Hozzálátunk a krémhez. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel, majd beledolgozzuk a lecsepegtetett mandarint és a cukrot. A krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt tésztát. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Amíg a sütemény pihen, hozzálátunk a zseléhez.
  6. A vízzel hígított konzervléhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük. Sűrű, lágy krémet főzünk.
  7. A zselét kissé kihűtjük, majd rálocsoljuk a krémre. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása