Lágy mandarinos kocka

Recept Lágy mandarinos kocka
KÜLDÖTT KÉPEK

Puha tészta, lágy krém, mandarin, a konzerv levéből és pudingporból készült zselé... A lágy mandarinos kocka mindezt hozza. Mivel konzervet használtam, a zselé alapanyaga is adott volt, és semmi sem veszett kárba. A sütemény nemcsak lágy és krémes, hanem hidegen tálalva kifejezetten frissítő, és látványra is csodálatos. Pompás endégváró édesség! Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
120 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálreszelt citromhéj
120 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

2 dbkisebb mandarinkonzerv
250 mlhabtejszín
250 mltejföl (20%)
2 ev. kanálkristálycukor

Zselé:

2 csomagvanília ízű pudingpor
konzerv leve 750 ml-ig felöntve vízzel
2 ev. kanálkristálycukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztával kezdjük: a tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Kézi mixert használtam, először közepes fokozaton, majd a legmagasabb fokozatra váltottam. Addig dolgozzuk, amíg a cukor telesen fel nem oldódik.
  2. Ezután a fokozatot ismét közepesre váltjuk, kanalanként beledolgozzuk a sütőporral és citromhéjjal elkevert átszitált lisztet.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kb. 30x35 cm-es, magas falú, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 percig sütjük.
  4. Hozzálátunk a krémhez. A habtejszínt habbá verjük, elkeverjük a tejföllel, majd beledolgozzuk a lecsepegtetett mandarint és a cukrot. A krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt tésztát. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Amíg a sütemény pihen, hozzálátunk a zseléhez.
  6. A vízzel hígított konzervléhez hozzáadjuk a cukrot és a pudingport, csomómentesre keverjük. Sűrű, lágy krémet főzünk.
  7. A zselét kissé kihűtjük, majd rálocsoljuk a krémre. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás