Lágy mascarponés-tejszínhabos krém, 10 perc alatt. Szinte minden tortához és süteményhez illik!

Nem szeretem a nehéz habos krémeket, ezért igyekszem minél könnyebb, krémesebb, lágyabb megoldásokat keresni. Szerencsére akad bőven, az egyik kedvencem pedig ez a lágy mascarponés-tejszínhabos krém. Nagy előnye, hogy 10 perc alatt elkészül. Elég, ha a hozzávalókat egy tálba tesszük, majd kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A krémet vaníliával és cukorral ízesítettem. Szerző: Karambola

Hozzáadta:, 30.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes krémek, öntetek
Előkészítési idő:
Recept Lágy mascarponés-tejszínhabos krém, 10 perc alatt. Szinte minden tortához és süteményhez illik!

Hozzávalók

500 gmascarpone
500 mlhabtejszín
5 ev. kanálporcukor
1 dbvaníliarúd

Elkészítés menete

  1. A habtejszínt tálba öntjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot, a porcukrot.
  2. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a pépet és ezt is hozzáadjuk.
  3. A krém hozzávalóit kézi robotgéppel alaposan eldolgozzuk (közepes fokozaton).
  4. A krémet úgy is készíthetjük, hogy először a habtejszínt verjük habbá a cukorral és a vaníliával, majd ehhez adjuk hozzá a mascarpone krémet, de szerintem gyorsabb, ha mindent egybeteszünk és így készítjük el.
  5. A krémet használat előtt legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután már kenhetjük is. Lágy, krémes, frissítő!