Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL
A lágy mézes-krémes szelet pihe-puha mézes két tésztalapból készül, az egyikre rávisszük a vaníliás krémet és a tejszínhabot, majd letakarjuk a második lappal. A sütemény rendkívül finom és habkönnyű. Hogy a vaníliakrém és a tejszínhab szép magas legyen, kisebb tepsit használtam, és a végén nagyon gusztusos süteménykockákat kaptam. Ha akad otthon egy kis mentalevél (tisztában vagyok vele, hogy ez nem alapfűszer, nálunk is csak hébe-hóba van, amikor éppen találok a boltban), akkor azzal is díszíthetjük a kis kockák tetejét. Ha van elég időnk és kedvünk, akkor nagyobb tepsiben is készíthetjük. Én ilyenkor 4 vékony tésztát sütök, és ezek közé teszem felváltva a krémeket.
Hozzáadta: Babu27, 17.1.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
- A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tokások sárgáját, a tojásokat, a mézet és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. A kész tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre gyúrjuk, kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ha a tészta nagyon odaragad a tepsi oldalához, akkor egy kés segítségével szabadítjuk ki a megsült tészta széleit.