Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL

A lágy mézes-krémes szelet pihe-puha mézes két tésztalapból készül, az egyikre rávisszük a vaníliás krémet és a tejszínhabot, majd letakarjuk a második lappal. A sütemény rendkívül finom és habkönnyű. Hogy a vaníliakrém és a tejszínhab szép magas legyen, kisebb tepsit használtam, és a végén nagyon gusztusos süteménykockákat kaptam. Ha akad otthon egy kis mentalevél (tisztában vagyok vele, hogy ez nem alapfűszer, nálunk is csak hébe-hóba van, amikor éppen találok a boltban), akkor azzal is díszíthetjük a kis kockák tetejét. Ha van elég időnk és kedvünk, akkor nagyobb tepsiben is készíthetjük. Én ilyenkor 4 vékony tésztát sütök, és ezek közé teszem felváltva a krémeket.

Hozzáadta:, 17.1.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
190 gporcukor
2 dbtojás sárgája
2 dbtojás
90 gmargarin
50 gméz
½ kv. kanálszódabikarbóna
Krém:
1 ltej
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojás sárgája
120 gvanília ízű pudingpor
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
700 mlhabtejszín
100 gkristálycukor
3 csomagvaníliacukor
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tokások sárgáját, a tojásokat, a mézet és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. A kész tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre gyúrjuk, kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ha a tészta nagyon odaragad a tepsi oldalához, akkor egy kés segítségével szabadítjuk ki a megsült tészta széleit.
  2. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, tojások sárgájából és a pudingporból pudingot főzünk, amit kihűtünk. A hideg pudinghoz hozzákeverjük (kézi robotgéppel) a vajat. A krémet rátesszük az egyik mézes tésztalapra és egyenletesen elkenjük.
  3. A krémre rátesszük a kristálycukorral és vaníliacukorral kemény habbá vert tejszínhabot. Rátesszük a második mézes tésztalapot, majd az egész süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, kivesszük és felszeleteljük.
  4. A süteményt felszeletelés előtt porcukorral megszórhatjuk.%