TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL
Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL
Babu27    ·   17.1.2017

Lágy mézes-krémes szelet - FOTÓKKAL

A lágy mézes-krémes szelet pihe-puha mézes két tésztalapból készül, az egyikre rávisszük a vaníliás krémet és a tejszínhabot, majd letakarjuk a második lappal. A sütemény rendkívül finom és habkönnyű. Hogy a vaníliakrém és a tejszínhab szép magas legyen, kisebb tepsit használtam, és a végén nagyon gusztusos süteménykockákat kaptam. Ha akad otthon egy kis mentalevél (tisztában vagyok vele, hogy ez nem alapfűszer, nálunk is csak hébe-hóba van, amikor éppen találok a boltban), akkor azzal is díszíthetjük a kis kockák tetejét. Ha van elég időnk és kedvünk, akkor nagyobb tepsiben is készíthetjük. Én ilyenkor 4 vékony tésztát sütök, és ezek közé teszem felváltva a krémeket.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
190 g
porcukor
2 db
tojás sárgája
2 db
tojás
90 g
margarin
50 g
méz
½ kv. kanál
szódabikarbóna

Krém:

1 l
tej
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
tojás sárgája
120 g
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

700 ml
habtejszín
100 g
kristálycukor
3 csomag
vaníliacukor
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, a margarint, a porcukrot, a tokások sárgáját, a tojásokat, a mézet és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és tészta állagúvá gyúrjuk. A kész tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre gyúrjuk, kikent és liszttel beszórt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük. Ha a tészta nagyon odaragad a tepsi oldalához, akkor egy kés segítségével szabadítjuk ki a megsült tészta széleit.
  2. A tejből, cukorból, vaníliacukorból, tojások sárgájából és a pudingporból pudingot főzünk, amit kihűtünk. A hideg pudinghoz hozzákeverjük (kézi robotgéppel) a vajat. A krémet rátesszük az egyik mézes tésztalapra és egyenletesen elkenjük.
  3. A krémre rátesszük a kristálycukorral és vaníliacukorral kemény habbá vert tejszínhabot. Rátesszük a második mézes tésztalapot, majd az egész süteményt pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, kivesszük és felszeleteljük.
  4. A süteményt felszeletelés előtt porcukorral megszórhatjuk.%

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept