TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Lágy narancsos-krémes szelet, csokiöntettel, keksszel
Lágy narancsos-krémes szelet, csokiöntettel, keksszel
Recept Lágy narancsos-krémes szelet, csokiöntettel, keksszel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   25.1.2020

Lágy narancsos-krémes szelet, csokiöntettel, keksszel

Ebben a finomságban annyi minden van, hogy szinte még felsorolni is nehéz. Az alapja lágy tészta, amire egy réteg narancslével készült vaníliapuding kerül. Hogy fokozzuk az élvezeteket, a pudingra egy réteg tejbe áztatott vajas kekszet tettem, majd erre kerül a világos, tejszínhabos krém. A végén pedig már csak az elengedhetetlen csokiöntet. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
ojás
100 g
kristálycukor
100 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 kv. kanál
vaníliacukor

Gyümölcsös réteg:

1 l
narancslé
10 ev. kanál
kristálycukor
4 csomag
vanília ízű pudingpor

Világos réteg:

500 ml
tej
70 g
keményítő
150 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
habtejszín
rum és vanília kivonat

Öntet:

300 ml
habtejszín
75 g
étcsokoládé
100 g
tejcsokoládé

Szükségünk lesz még:

Vajas keksz
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A 39x22 cm-es, magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A tojásfehérjét és sárgát szétválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgát a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, majd óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután beleforgatjuk a tojáshabot, beletesszük a tepsibe és 15-20 percig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük.
  3. A világos réteghez 300 ml tejet edénybe öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot és vaníliacukrot, majd feltesszük főni. A maradék tejben csomómentesre keverjük a keményítőt, hozzáadjuk a cukros tejhez és sűrű krémet főzünk. A tejszínt a rummal elkeverjük, habbá verjük és belekeverjük a kihűlt világos krémbe. Hűtőszekrénybe tesszük.
  4. 700 ml narancslében elkeverjük a cukrot. A maradék narancslevet csomómentesre keverjük a pudingporral, lekeverjük a cukros tejjel, sűrű pudingot főzünk. A pudingot még forrón ráöntjük a megsült tésztára, elegyengetjük, majd a pudingra egy réteg tejbe áztatott kekszet teszünk.
  5. A pudingos-kekszes tésztát kihűtjük, majd rákanalazzuk a hűtőből a világos krémet. Ismét hűtőszekrénybe tesszük.
  6. Amikor a sütemény már kellően hideg, a tejszínt felmelegítjük (ügyelünk arra, hogy ne forrjon fel!). Hozzáadjuk a kockára tört ét- ás tejcsokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem oldódik. Ezt a csokoládés öntetet öntjük a kihűlt sütemény tetejére. Mikor a csokoládés réteg megkötött, az édesség elkészült. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása