Lágy narancsos-krémes torta

Hozzáadta: TopPetra, 16.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
KÜLDÖTT KÉPEK
A lágy, narancsos-krémes torta egy igazi díva a sütemények közt. Finom, kekszes-gabonapelyhes alapra kerül a jó sok, finom, frissen facsart narancslével és narancshéjjal ízesített krém. Itt rengeteg úton elindulhatunk, mert túrót, mascarpone sajtot vagy más típusú natúr krémsajtot is használhatunk. A tetejére egész egyszerűen boltban vásárol karamellás öntetet tettem.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
100 gháztartási keksz
50 ggabonapehely
100 gkókuszreszelék
125 gvaj
8 mljuharszirup
Krém:
500 mlhabtejszín
50 g5natúr krémsajt vagy túró
2 ev. kanálnarancshéj
1/2 dbnarancs kifacsart leve
1 ev. kanálkristálycukor
10 gzselatinpor
100 gporcukor
Tetejére:
karamellás öntet
- Előkészítjük a 22 cm átmérőjű sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a gabonapelyhet, a kókuszreszeléket, juharszirupot és felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük és a sütőforma aljára tesszük. 10 percre sütőbe tesszük, majd kivesszük és kihűtjük.
- A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A túrót vagy krémsajtot a cukorral, narancslével és narancshéjjal eldolgozzuk. A zselatint is hozzáadjuk, ezzel is eldolgozzuk.
- Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, a tetejét kókuszreszelékkel és karamellás öntettel díszítjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS