Lágy narancsos-krémes torta

A lágy, narancsos-krémes torta egy igazi díva a sütemények közt. Finom, kekszes-gabonapelyhes alapra kerül a jó sok, finom, frissen facsart narancslével és narancshéjjal ízesített krém. Itt rengeteg úton elindulhatunk, mert túrót, mascarpone sajtot vagy más típusú natúr krémsajtot is használhatunk. A tetejére egész egyszerűen boltban vásárol karamellás öntetet tettem.

Hozzáadta:, 16.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy narancsos-krémes torta

Hozzávalók

Alap:
100 gháztartási keksz
50 ggabonapehely
100 gkókuszreszelék
125 gvaj
8 mljuharszirup
Krém:
500 mlhabtejszín
50 g5natúr krémsajt vagy túró
2 ev. kanálnarancshéj
1/2 dbnarancs kifacsart leve
1 ev. kanálkristálycukor
10 gzselatinpor
100 gporcukor
Tetejére:
karamellás öntet

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a 22 cm átmérőjű sütőformát, az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a gabonapelyhet, a kókuszreszeléket, juharszirupot és felolvasztott vajat. Alaposan elkeverjük és a sütőforma aljára tesszük. 10 percre sütőbe tesszük, majd kivesszük és kihűtjük.
  3. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A túrót vagy krémsajtot a cukorral, narancslével és narancshéjjal eldolgozzuk. A zselatint is hozzáadjuk, ezzel is eldolgozzuk.
  4. Ebbe keverjük bele a porcukorral habbá vert habtejszínt. A krémet rákenjük a kekszes-gabonapelyhes alapra.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a krém megkötött, a tetejét kókuszreszelékkel és karamellás öntettel díszítjük.