Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel

Recept Lágy, szaftos kevert tészta tejfölös krémmel, gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyszerű bögrés sütemények igazi főnyeremény a konyhában! A receptet azzal módosítottam, hogy a tésztát két részre szedtem, majd közé finom krémes réteget és jó nagy adag gyümölcsöt is tettem. A végeredmény pompás! Lágy, szaftos kevert tészta, a közepén tejfölös krémmel, gyümölccsel – ribizlivel. Természetesen a gyümölcsöt változtathatjuk. A kész sütemény tetejét már csak porcukorral kell megszórni, és el is készült. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

1 bögrebúzafinomliszt
1 bögrerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 bögretej
3/4 bögrekristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojás
1/2 bögreolaj

Krém (1 bögre = 250 ml):

3/4 bögrekristálycukor
350 mltejföl
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
ribizli vagy más gyümölcs

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a tejet, végül a sütőporral elkevert liszteket.
  2. A tészta felét kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez. A tojást, cukrot, vaníliacukrot, tejfölt és pudingport jó alaposan elkeverjük.
  4. A krémet ráöntjük a tésztára, erre tesszük a gyümölcsöt, majd ráöntjük a maradék tésztát.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben 45-55 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás