Fenomenális szelet – Édes álom
Hozzáadva: 10.3.2018
Többször előfordult már, hogy a gyerekek nem ették meg az összes ajándékba kapott piskótatallért, és amikor kiszáradt, nem szívesen nyúltak hozzá. A minap is maradt belőle pár darab, és gondoltam, felhasználom. A reszelt piskótatallér egy adag háztartási keksszel az általam csak fenomenális szeletnek vagy édes álomnak nevezett sütemény egyik rétegébe került, amit alulról puha piskóta, felül pedig pompás tejszínhab és reszelt csokoládé ölel körül. A siker és gyors tepsiből eltűnés garantált! Szerző: Jaja79
Előkészítés 50 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Vaníliapudingos csiga
Hozzáadva: 10.11.2016
Gondoltam egyet, és új édességgel leptem mega a családot – vagyis egy régi édességgel, új köntösben. Az alap a már megszokott kakaós csiga tésztája, azonban nem kakaóval, hanem isteni finom vaníliapudinggal. A végeredményben nem csalódtam, a család rögtön lecsapott rá, és azóta is rendszeresen terítéken van ez az isteni finom vaníliapudingos csiga. Arra azért ügyeljünk, hogy a puding jó sűrű legyen, így biztosan nem fog kifolyni sütés közben.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Lekváros táska répás tésztából
Hozzáadva: 24.1.2019
Szeretem az újdonságokat, így gyakran próbálok ki a megszokottól eltérő recepteket. Legutóbb a répás tésztából készült lekváros táska került terítékre. Titka, hogy a répát az olvasztott vajjal püré állagúra kell turmixolni, majd ehhez adjuk hozzá a többi hozzávalót. A tésztát érdemes megkóstolni, hogy kell-e bele esetleg cukor. Nekem nem hiányzott, de ez ízlés dolga. A lekvár kellően édes ahhoz, hogy tökéletessé tegye a végeredményt. Szerző: Anya a konyhában
Előkészítés 20 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Puha vajas karácsonyi csillagok
Hozzáadva: 18.12.2017
A linzer mellett a másik nagyon bevált tésztám a kicsit vajasabb tészta, miből ezeket a pompás, puha vajas karácsonyi csillagokat készítettem. A tésztát könnyű formázni, nem ragad, nem tapad, könnyű belőle kiszaggatni a kis csillagokat, és nagyjából 10 perc alatt meg is sülnek. A folytatás már klasszikus: lekvárral összetapasztjuk őket, a pontot az „i„-re pedig a porcukor teszi fel. Szerintem megéri kipróbálni.
Előkészítés 35 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE