Lágy tejfölös táska kelesztés nélkül, szinte rögtön kész

Recept Lágy tejfölös táska kelesztés nélkül, szinte rögtön kész
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a kis táskák nemcsak finomak, hanem nagyon egyszerűen és gyorsan is elkészülnek. A tésztájába tejföl kerül, keleszteni sem kell, mégis puha és levegős. Nem kell időt szánni a kelesztésre, csak rátesszük a tepsire és készre sütjük. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

450 gbúzafinomliszt
200 gtejföl
250 gvaj

Töltelék:

túró
porcukor
mazsola

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A finomlisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a puha vajat és a tejfölt.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk, kinyújtjuk és megformázzuk a kis négyzeteket.
  3. A kis négyzetek közepére kanalazzuk a tölteléket (a hozzávalókat tetszőleges arányban elkeverjük), majd a két szemközt lévő sarkakat közpre tesszük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, fokpiszkálóval átszúrjuk, hogy sütés közen ne nyíljon szét.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perci sütjük. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás