TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy tejfölös táskák lekváros töltelékkel
Lágy tejfölös táskák lekváros töltelékkel
Recept Lágy tejfölös táskák lekváros töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Amikor nincs időm kelt tésztát készíteni (és ilyen elég gyakran van), akkor alternatív megoldás után kell nézni. Szerencsére akad lehetőség bőven, és ezért is szeretem ezeket a csodás, lágy tejfölös táskákat. Legutóbb lekváros töltelékkel töltöttem meg őket. A töltelékhez a finom házi lekvárt rummal és darált piskótával kevertem el – a piskótának köszönhetően sütés közben a lekvár nem folyt ki. A megsült, de még forró táskácskákat egy kevés rummal is meglocsoltam, majd miután kihűltek, porcukorral szórtam meg. Mennyei lett! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   11.8.2019

Lágy tejfölös táskák lekváros töltelékkel

Amikor nincs időm kelt tésztát készíteni (és ilyen elég gyakran van), akkor alternatív megoldás után kell nézni. Szerencsére akad lehetőség bőven, és ezért is szeretem ezeket a csodás, lágy tejfölös táskákat. Legutóbb lekváros töltelékkel töltöttem meg őket. A töltelékhez a finom házi lekvárt rummal és darált piskótával kevertem el – a piskótának köszönhetően sütés közben a lekvár nem folyt ki. A megsült, de még forró táskácskákat egy kevés rummal is meglocsoltam, majd miután kihűltek, porcukorral szórtam meg. Mennyei lett! Szerző: Danka

Alapanyagok
450 g
búzafinomliszt
1/2 kv. kanál
200 g
tejföl
250 g
puha vaj

Szükségünk lesz még:

kedvenc töltelékünk, pl. lekvár egy kevés rummal és darált piskótával elkeverve
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és jó alaposan eldolgozzuk. A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk.
  2. A tésztát négyzetekre vágjuk, majd mindegyik kis négyzet közepére egy kevés tölteléket teszünk. Hogy sütés közben a lekvár ne folyjon ki a kis táskából, a rummal elkevert lekvárt darált piskótával kevertem el. A tölteléket „behajtogatjuk”, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kivesszük a sütőből és még amíg forró, egy kevés rummal meglocsolhatjuk. Ez a lépés elhagyható, de ettől még ízesebb és még illatosabb lesz.
  4. Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása