TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Lágy tejporos golyók sütés nélkül
Lágy tejporos golyók sütés nélkül
Recept Lágy tejporos golyók sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.11.2019

Lágy tejporos golyók sütés nélkül

Finom, édes bomba, amit nagyon könnyű megkedvelni! Nem titok, a lágy tejporos golyók tejporból készülnek. Az ötlet onnét jött, hogy volt otthon tejpor (egyszer elfogyott a tej, nagyon kevés bolt, és valamiért a boltban csak tejpor volt – igaz, egy kisebben voltam – így kénytelen voltam azt megvenni. A tejport még kakaóval gazdagítottam, majd elkevertem a finom cukros-vajas sziruppal. Ez adta meg a golyók masszáját. A kész golyókat már csak ízlés szerint kell díszíteni. Pl. darált dióba vagy kókuszreszelékbe forgathatjuk, de a csokiöntet is tökéletesen illik hozzá. Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
Alapanyagok
200 g
tejpor
50 g
kakaó
250 g
kristálycukor
200 g
vaj
100 ml
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vizet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már feloldódott, ahogy hagyjuk a lángon, amíg fel nem forr.
  2. Ezután a lángot kisebb fokozatra vesszük, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és kb. fél órát főzzük – a víz elforr, szépen redukálódik és finom szirupot kapunk.
  3. A tejport elkeverjük a kakaóval, majd óvatosan beleszórjuk a szirupba. Csomómentesre kell keverni, és tényleg kis adagokban! A végleges masszának sűrűnek kell lennie, olyannak, amiből könnyedén meg tudjuk formázni a golyókat és formájukat is megtartják. Ha kell, akkor adhatunk még hozzá tejpor és kakaó keverékét.
  4. A masszából megformázzuk a golyókat, melyeket ezt követően kis kosárkákba teszünk. Ízlés szerint mogyoróba, kakaóba, csokoládéba, vagy akár kókuszreszelékbe is forgathatjuk, kedvünkre díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása