Lágy tejporos golyók sütés nélkül

Finom, édes bomba, amit nagyon könnyű megkedvelni! Nem titok, a lágy tejporos golyók tejporból készülnek. Az ötlet onnét jött, hogy volt otthon tejpor (egyszer elfogyott a tej, nagyon kevés bolt, és valamiért a boltban csak tejpor volt – igaz, egy kisebben voltam – így kénytelen voltam azt megvenni. A tejport még kakaóval gazdagítottam, majd elkevertem a finom cukros-vajas sziruppal. Ez adta meg a golyók masszáját. A kész golyókat már csak ízlés szerint kell díszíteni. Pl. darált dióba vagy kókuszreszelékbe forgathatjuk, de a csokiöntet is tökéletesen illik hozzá. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 30.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Lágy tejporos golyók sütés nélkül

Hozzávalók

200 gtejpor
50 gkakaó
250 gkristálycukor
200 gvaj
100 mlvíz

Elkészítés menete

  1. A vizet elkezdjük melegíteni, hozzáadjuk a cukrot, majd amikor a cukor már feloldódott, ahogy hagyjuk a lángon, amíg fel nem forr.
  2. Ezután a lángot kisebb fokozatra vesszük, hozzáadjuk a kockára vágott vajat és kb. fél órát főzzük – a víz elforr, szépen redukálódik és finom szirupot kapunk.
  3. A tejport elkeverjük a kakaóval, majd óvatosan beleszórjuk a szirupba. Csomómentesre kell keverni, és tényleg kis adagokban! A végleges masszának sűrűnek kell lennie, olyannak, amiből könnyedén meg tudjuk formázni a golyókat és formájukat is megtartják. Ha kell, akkor adhatunk még hozzá tejpor és kakaó keverékét.
  4. A masszából megformázzuk a golyókat, melyeket ezt követően kis kosárkákba teszünk. Ízlés szerint mogyoróba, kakaóba, csokoládéba, vagy akár kókuszreszelékbe is forgathatjuk, kedvünkre díszíthetjük.