Lágy tejszínes kocka gyümölccsel

Recept Lágy tejszínes kocka gyümölccsel
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a desszert akár ünnepnapokon is megállja a helyét. Az elkészítése is nagyon egyszerű. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Korpusz:

4 dbtojássárga
40 gkristálycukor
csipet
60 gtej
50 golaj
1 kv. kanálsütőpor
90 gfinomliszt
4 dbtojásfehérje

Krém:

250 gnatúr krémsajt
250 mlhabtejszín
50 gporcukor

Díszítéshez:

100 geper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral világos habbá verjük. Hozzáadjuk a sót, a tejet és az olajat. Ismét felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a liszt és sütőpor keverékét, majd a tojáshabot.
  2. Tepsibe tesszük, 180 fokon 10 percig sütjük. A kihűlt lapot 3 részre vágjuk.
  3. A krémsajtot elkeverjük a felvert tejszínhabbal. Édesítjük.
  4. A krémmel megkenjük a tésztalapokat, majd egymásra pakoljuk.. A tetejére díszítésként tehetünk még krémet, amit előtte süteményes zsákba töltünk. A tetejét eperrel is díszíthetjük, vagy más, szezonális gyümölccsel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás