Lágy tejszínhabos szelet csokival

Recept Lágy tejszínhabos szelet csokival

Hozzáadta: TopPetra, 20.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Krémes és lágy sütemény, ami tökéletesen illik ünnepekhez, ünnepségekhez. Csomó tejszínhab és csokoládé, ez teszi ellenállhatatlanná az édességet. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 20.4.2021

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

240 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
90 mlolaj
120 gkristálycukor
50 gkakaó
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor

Kell még:

450 mltej
5 csomagtejszínhabpor
ízlés szerintporcukor
70 gcsokoládé
60 gmascarpone

Öntet:

200 mlshabtejszín
160 gcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe üntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  2. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kihűtjük. A tejbe beledolgozzuk a habport, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Ezután kerül bele a mascarpone. A csokoládéhoz hozzáadjuk a tejszínhabos alap felét és tovább verjük. A csokoládés tejszínhabot rákenjük a kihűlt tésztára, elegyengetjük. Erre kerül rá a világos tejszínhabos krém. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk.
  3. Az öntethez a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört. csokoádét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás