TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy tejszínhabos szelet csokival
Lágy tejszínhabos szelet csokival
Recept Lágy tejszínhabos szelet csokival
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.4.2021

Lágy tejszínhabos szelet csokival

Krémes és lágy sütemény, ami tökéletesen illik ünnepekhez, ünnepségekhez. Csomó tejszínhab és csokoládé, ez teszi ellenállhatatlanná az édességet. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

240 g
búzafinomliszt
4 db
tojás
90 ml
olaj
120 g
kristálycukor
50 g
kakaó
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor

Kell még:

450 ml
tej
5 csomag
tejszínhabpor
ízlés szerint
porcukor
70 g
csokoládé
60 g
mascarpone

Öntet:

200 ml
shabtejszín
160 g
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe üntjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük.
  2. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, kihűtjük. A tejbe beledolgozzuk a habport, hozzáadjuk a cukrot, majd az egészet kemény habbá verjük. Ezután kerül bele a mascarpone. A csokoládéhoz hozzáadjuk a tejszínhabos alap felét és tovább verjük. A csokoládés tejszínhabot rákenjük a kihűlt tésztára, elegyengetjük. Erre kerül rá a világos tejszínhabos krém. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk.
  3. Az öntethez a habtejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a kockára tört. csokoádét és addig kevergetjük, amíg a csoki fel nem olvad. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása