TopReceptek.hu Édes főételek Fánkok Lágy, tepsiben sült fánk, a tökéletes tészta trükkjével. Olaj nélkül, minden egyszerre, egy tepsiben.
Lágy, tepsiben sült fánk, a tökéletes tészta trükkjével. Olaj nélkül, minden egyszerre, egy tepsiben.
Recept Lágy, tepsiben sült fánk, a tökéletes tészta trükkjével. Olaj nélkül, minden egyszerre, egy tepsiben.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.5.2023

Lágy, tepsiben sült fánk, a tökéletes tészta trükkjével. Olaj nélkül, minden egyszerre, egy tepsiben.

Nagyon szeretem a fánkot, de a bő olajban történő sütést nem szeretem. Szerencsére erre is van megoldás. A tepsis fánk jóval kevesebb olajat igényel, ráadásul a fánkok egyszerre elkészülnek.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
rétesliszt
1 kocka
élesztő
280-300 ml
tej
70 g
kristálycukor
kevés
rum
2 db
tojássárga
50 g
olvasztott vaj
1/2 kávéskanál
kenéshez
olvasztott vaj
tetejére
lekvár vagy csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy kanál cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, sót, maradék cukrot, tojássárgát, vajat, felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 2-3 cm vastagra nyújtjuk.
  4. Kiszaggatjuk a fánkokat, kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük.
  5. 15 percig még pihentetjük, majd 190 fokos sütőben 20 percig sütjük.
  6. A megsült fánkok tetejét olvasztott vajjal megkenjük, olvasztott csokiba mártjuk, esetleg lekvárral megkenjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása