TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Lágy töltött kifli tejfölös tésztából
Lágy töltött kifli tejfölös tésztából
Recept Lágy töltött kifli tejfölös tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezeket a lágy, töltött kifliket csak egyszer kell megkóstolni, onnantól kezdve garantált, hogy elég gyakran kerül elkészítésre. A tészta puha és lágy, mint a felhő, a benne rejlő töltelék pedig még finomabbá teszi ezt a csodát. Szeretem, hogy nem kell keleszteni, hanem a tésztával rögtön dolgozhatok. Amikor már megformáztam a kifliket, akkor a tepsin pihentetem kb. 15 percet.

TopPetra TopPetra    ·   26.3.2020

Lágy töltött kifli tejfölös tésztából

Ezeket a lágy, töltött kifliket csak egyszer kell megkóstolni, onnantól kezdve garantált, hogy elég gyakran kerül elkészítésre. A tészta puha és lágy, mint a felhő, a benne rejlő töltelék pedig még finomabbá teszi ezt a csodát. Szeretem, hogy nem kell keleszteni, hanem a tésztával rögtön dolgozhatok. Amikor már megformáztam a kifliket, akkor a tepsin pihentetem kb. 15 percet.

25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
finomliszt
1 csomag
sütőpor
1 kv. kanál
100 ml
olaj
200 ml
tejföl
200 ml
langyos tej
1 kocka
élesztő
1 ev. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz mégt:

1 db
tojássárga
1 ev. kanál
tej
Nutella, csokoládé vagy lekvár töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. 200 ml langyos tejhez hozzáadunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és felfuttatjuk.
  2. A lisztet a sütőporral, sóval, olajjal, tejföllel és felfuttatott élesztővel tészta állagúra dolgozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk.
  3. Minden egyes tésztaadagot kör alakúra nyújtunk, majd mindegyik kört 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felére rávisszük a tölteléket. Felcsavarjuk, kiflit formázunk.
  4. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egymástól kellő távolságra. 15 percig pihentetjük. Egy evőkanál tejjel elkevert tojássárgával megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása