Lágy töltött kifli tejfölös tésztából
Ezeket a lágy, töltött kifliket csak egyszer kell megkóstolni, onnantól kezdve garantált, hogy elég gyakran kerül elkészítésre. A tészta puha és lágy, mint a felhő, a benne rejlő töltelék pedig még finomabbá teszi ezt a csodát. Szeretem, hogy nem kell keleszteni, hanem a tésztával rögtön dolgozhatok. Amikor már megformáztam a kifliket, akkor a tepsin pihentetem kb. 15 percet.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálsó
100 mlolaj
200 mltejföl
200 mllangyos tej
1 kockaélesztő
1 ev. kanálkristálycukor
Szükségünk lesz mégt:
1 dbtojássárga
1 ev. kanáltej
Nutella, csokoládé vagy lekvár töltéshez
- 200 ml langyos tejhez hozzáadunk egy kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és felfuttatjuk.
- A lisztet a sütőporral, sóval, olajjal, tejföllel és felfuttatott élesztővel tészta állagúra dolgozzuk. 4 egyenlő részre osztjuk.
- Minden egyes tésztaadagot kör alakúra nyújtunk, majd mindegyik kört 8 cikkre vágjuk. A cikkek szélesebb felére rávisszük a tölteléket. Felcsavarjuk, kiflit formázunk.
- A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egymástól kellő távolságra. 15 percig pihentetjük. Egy evőkanál tejjel elkevert tojássárgával megkenjük. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Forrás: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Lahodné rohlíčky z kynutého smetanového těsta bez kynutí.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS