Lágy túrógaluska

Édesen vagy sósan? Most az édes lágy túrógaluska döntöttem. A túrógaluska egyik nagy előnye, hogy sós és édes ételekhez is egyszerűen elkészíthető. Sósan köretnek, de akár főételnek is megállja a helyét (hagymával, jó sok pirított szalonnával és tejföllel), édesen pedig szintén kiadós édes ebéd vagy vacsora. Ilyenkor a tésztájába cukrot, esetleg vaníliacukrot is rakok, a kész főtt túrógaluskákat pedig vajjal meglocsolom, fahéjas cukorral megszórom, esetleg vaníliacukorral és kakaóval ízesített tejföllel locsolom meg.

Hozzáadta:, 22.6.2017
Kategória: Főételek, Köretek
Recept Lágy túrógaluska

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 bögretúró
2 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
2 bögrebúzafinomliszt
100 gvaj

Elkészítés menete

  1. A túrót a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Beledolgozzuk a lisztet. A tészta akkor jó, ha puha, és könnyű vele dolgozni. Az állaga még liszttel, esetleg tojással is javítható (amennyiben szükséges).Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  2. A tésztából lisztes felületen hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert formázunk, majd kezünkkel kicsit lelapítjuk. Felszeleteljük, majd a kapott kis galuskákat forrásban lévő vízbe tesszük.
  3. Ha a felszínre úsztak, még további 3-4 percig főzzük, ezután szűrővel kivesszük a vízből és lecsepegtetjük, Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és már el is készült. Jó étvágyat!Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt

Forrás: Povar