A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük. A tej és az olaj is belekerül. A tojásfehérjét habbá verjük. A lisztet, kakaót, sütőport elkeverjük, hozzáadjuk a tojássárgához, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
A tésztát kihűtjük. A túrót a vanília- és porcukorral kikeverjük, a habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, majd annyit adunk a túróhoz, hogy a még kemény maradjon, ne legyen folyékony.
A túrós krémet rákenjük a tésztára, 30 percre hűtőbe tesszük. A csokit a tejszínbe törjük, felforraljuk. Ezalatt a csoki felolvad. Kissé kihűtjük.
A tetejét olvasztott fehér csokival díszíthetjük. Ismét hűtőszekrénybe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felkockázzuk. Jó étvágyat!
*TIPP: Érdemes akár fagyasztóba tenni, így könnyeben megy magy a szeletelés.