Lágy túrós fánk

Recept Lágy túrós fánk

Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2021

Kategória: Húsvét, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Amikor először próbáltam ki a túrós fánkot, nem akartam elhinni, hogy valami ennyire finom lehet. A rumnak köszönhetően tényleg különleges ízt kapott, amit a túró még finomabbá tett. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2021

Kategória: Húsvét, Ünnepek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

400 gbúzafinomliszt
250 gtúró
1 dcltej
50 gvaj
2 dbtojás
1 kv. kanálszódabikarbóna
3 ev. kanálkristálycukor
Csipet só, ízlés szerint rum
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az olaj kivételével a hozzávalókat tésztává dolgozzuk. Lisztes felületen kinyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, a képen látható módon előkészítjük.
  2. A kapott fánkokat pár percig pihentetjük.
  3. Forró olajban mindkét oldalát készre sütjük, a felesleges olajat leitatjuk.
  4. Porcukorral megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás