TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Lágy túrós szelet citromos mázzal
Lágy túrós szelet citromos mázzal
Recept Lágy túrós szelet citromos mázzal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.8.2020

Lágy túrós szelet citromos mázzal

Igaz frissítő édesség a mindennapokra. Nem mondom, kell hozzá tojás bőven, de megéri a fáradozást. Két kakaós tésztalap közt húzódik meg a lágy túrós krém, amit a biztonság kedvéért még rummal is ízesítettem. Amikor összeállt a sütemény, már csak a ciromos-cukros máz került a tetejére. Ezzel kentem ment a finomságot, és nem maradt más hátra, mint tálalni. Szerző: Karambola

55 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta (2x):

4 db
tojásfehérje
4 ev. kanál
kristálycukor
4 db
tojássárga
4 ev. kanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó
1/2 dcl
olaj

Töltelék:

250 g
túró
200 g
porcukor
250 g
vaj
1 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
rum
lekvár

Öntet:

500 g
porcukor
4 ev. kanál
citromlé
2-4 ev. kanál
forró víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, egyenként. Minden egyes tojássárga után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele az olaj, végül a kakaóval és sütőporral elkevert liszt. Klasszikus, nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Ugyanígy készítjük el a másik tésztalapot is.
  2. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a rumot és a túrót. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Az egyik tésztalapot lekvárral megkenjük, erre kerül a krém, majd a másik tésztalappal lefedjük. Nehezéket helyezünk rá, legalább fél órára.
  4. Az öntethez a porcukor a citromlével és forró vízzel eldolgozzuk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, kanalanként. Ha túl folyós, akkor nem sikerült. Az így kapott öntettel megkenjük a felső tésztalapot.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása