Lágy túrós szelet citromos mázzal

Recept Lágy túrós szelet citromos mázzal
KÜLDÖTT KÉPEK

Igaz frissítő édesség a mindennapokra. Nem mondom, kell hozzá tojás bőven, de megéri a fáradozást. Két kakaós tésztalap közt húzódik meg a lágy túrós krém, amit a biztonság kedvéért még rummal is ízesítettem. Amikor összeállt a sütemény, már csak a ciromos-cukros máz került a tetejére. Ezzel kentem ment a finomságot, és nem maradt más hátra, mint tálalni. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (2x):

4 dbtojásfehérje
4 ev. kanálkristálycukor
4 dbtojássárga
4 ev. kanálrétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
1/2 dclolaj

Töltelék:

250 gtúró
200 gporcukor
250 gvaj
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálrum
lekvár

Öntet:

500 gporcukor
4 ev. kanálcitromlé
2-4 ev. kanálforró víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát, egyenként. Minden egyes tojássárga után jó alaposan eldolgozzuk. Ezután kerül bele az olaj, végül a kakaóval és sütőporral elkevert liszt. Klasszikus, nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 20 percig sütjük. Ugyanígy készítjük el a másik tésztalapot is.
  2. A vajat a porcukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a rumot és a túrót. A krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Az egyik tésztalapot lekvárral megkenjük, erre kerül a krém, majd a másik tésztalappal lefedjük. Nehezéket helyezünk rá, legalább fél órára.
  4. Az öntethez a porcukor a citromlével és forró vízzel eldolgozzuk. A vizet fokozatosan adjuk hozzá, kanalanként. Ha túl folyós, akkor nem sikerült. Az így kapott öntettel megkenjük a felső tésztalapot.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás