Lágy túrós szelet

Vannak napok, amikor egyszerűen nagyon szükségem van az édesre, édességre. Ilyenkor előkapom a jól bevált receptjeimet, átnézem őket, és kiválasztom a kedvencemet. Ez nem más, mint a nemes egyszerűséggel csak lágy túrós szeletnek nevezett csoda. A tésztájába jelentős mennyiségű cukor kerül (akinek soknak tűnik, az akár felére is csökkentheti), a túrós krém se éppen a legdiétásabb, de az íze fantasztikus! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 4.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy túrós szelet

Hozzávalók

Tészta:
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
300 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
5 dbtojás
2 ev. kanáltejföl
Töltelék:
500 glágy túró
70 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
125 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A cukrot, olajat, tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a kemény habbá vert tojásfehérjét és a tejfölt is. A tésztát magasabb falú, kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  2. A túrót a tejföllel, tojással, porcukorral és vaníliacukorral simára keverjük.
  3. A tölteléket süteményes zsákba töltjük, rácsosan rávisszük a tésztaalapra.
  4. 185 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.