Lágy túrós szelet

A lágy túrós szeret végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus sütemény! Nálunk klasszikus, a felnőttek és gyerekek is egyaránt szeretik. Kifejezetten harcok folynak azért, hogy kié legyen az utolsó falat. Már sütés közben is csodálatos az illata, és alig várjuk, hogy elkészüljön. A tetejére már csak porcukor kerülhet, ez ízlés dolga, és fogyaszthatjuk is. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 25.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy túrós szelet

Hozzávalók

Tészta:
300 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
300 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 mlolaj
100 mlvíz
5 dbtojás
2 ev. kanáltejföl
Töltelék:
500 glágy túró
70 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
100 mltejföl

Elkészítés menete

  1. A cukrot, olajat, tojássárgát habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A tésztát magasabb falú, kivajazott és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a tejföllel, tojással, porcukorral és vaníliacukorral krémesre keverjük. Süteményes zsákba töltjük, majd ráterítjük a tepsiben lévő tésztára.
  4. 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, aranyszínűre sütjük.
  5. Amikora teteje már szép barna, elkészült. Tűteszttel győződhetünk meg arról, hogy az alsó tészta átsült-e.
  6. A tetejét porcukorral megszórjuk.