Lágy vaníliakrémes kókuszkocka

Recept Lágy vaníliakrémes kókuszkocka

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

KÜLDÖTT KÉPEK

Édes puha tészta, lágy vaníliapuding, kókusz. Ezekből az összetevőkből rossz sütemény már nem lehet, és ezekből a hozzávalókból készül a lágy vaníliakrémes kókuszkocka. A család egyik kedvence, a gyerekek pedig imádják a csokoládéba mártott mogyorót.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2016

Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojás fehérjéje
csipet só
200 gkristálycukor
280 gkókuszreszelék
50 grétesliszt
½ csomagsütőpor

Krém:

6 dbtojás sárgája
15 ev. kanálkristálycukor
3 csomagvaníliapuding
5 ev. kanálbúza finomliszt
1 lilter tej
5 ev. kanálkókuszlikőr/rum
250 gvaj
300 mlhabtejszín

Dekorációhoz:

30 gétcsokoládé
1 ev. kanálolaj
30 dbmogyoró
50 gkókuszreszelék

Továbbá szükségünk lesz:

200 mltejre

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Először 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Ezután előkészítünk egy tepsit (34 x 28 cm), kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásfehérjéhez egy csipet sót szórunk és robotgép segítségével kemény habbá verjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész hab 1/3 részét félretesszük, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet. Ezután hozzáadjuk a félretett habot és óvatosan összekeverjük.
  3. Az így elkészített habot beleöntjük a tepsibe és megsütjük. A sütőben a hőmérsékletet 180 °C-ra levesszük és a tésztát 15 percig sütjük. A megsült alapot kivesszük a sütőből és kihűtjük. Még amíg a tészta meleg, langyos tejjel meglocsoljuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük. A tejhez hozzáadjuk a pudingot, felforraljuk és hozzáöntjük a habbá vert cukros tojássárgáját. Sűrű krémet főzünk, és kihűtjük. Néha megkeverjük, hogy a krém tetején nehogy bőrréteg/kéreg keletkezzen.
  5. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a kókuszlikőrt vagy rumot és a pudingos krémet. Kézi mixerrel simára dolgozzuk.
  6. Kezdhetjük a rétegezést: a tejjel lelocsolt tésztára egy marék kókuszreszeléket szórunk, rátesszük a krémet és a habbá vert tejszínhabot.
  7. Megszórjuk kókuszreszelékkel és kockákra vágjuk. Minden egyes kókuszos kocka tetejére olvasztott olajos étcsokoládéba mártott mogyorót teszünk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás