TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Lágy vaníliakrémes kókuszkocka
Lágy vaníliakrémes kókuszkocka
Recept Lágy vaníliakrémes kókuszkocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Édes puha tészta, lágy vaníliapuding, kókusz. Ezekből az összetevőkből rossz sütemény már nem lehet, és ezekből a hozzávalókból készül a lágy vaníliakrémes kókuszkocka. A család egyik kedvence, a gyerekek pedig imádják a csokoládéba mártott mogyorót.

TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Lágy vaníliakrémes kókuszkocka

Édes puha tészta, lágy vaníliapuding, kókusz. Ezekből az összetevőkből rossz sütemény már nem lehet, és ezekből a hozzávalókból készül a lágy vaníliakrémes kókuszkocka. A család egyik kedvence, a gyerekek pedig imádják a csokoládéba mártott mogyorót.

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

6 db
tojás fehérjéje
csipet só
200 g
kristálycukor
280 g
kókuszreszelék
50 g
rétesliszt
½ csomag
sütőpor

Krém:

6 db
tojás sárgája
15 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
vaníliapuding
5 ev. kanál
búza finomliszt
1 lilter
tej
5 ev. kanál
kókuszlikőr/rum
250 g
vaj
300 ml
habtejszín

Dekorációhoz:

30 g
étcsokoládé
1 ev. kanál
olaj
30 db
mogyoró
50 g
kókuszreszelék

Továbbá szükségünk lesz:

200 ml
tejre
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Először 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Ezután előkészítünk egy tepsit (34 x 28 cm), kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel.
  2. A tojásfehérjéhez egy csipet sót szórunk és robotgép segítségével kemény habbá verjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot. A kész hab 1/3 részét félretesszük, a maradékhoz pedig hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet. Ezután hozzáadjuk a félretett habot és óvatosan összekeverjük.
  3. Az így elkészített habot beleöntjük a tepsibe és megsütjük. A sütőben a hőmérsékletet 180 °C-ra levesszük és a tésztát 15 percig sütjük. A megsült alapot kivesszük a sütőből és kihűtjük. Még amíg a tészta meleg, langyos tejjel meglocsoljuk.
  4. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük. A tejhez hozzáadjuk a pudingot, felforraljuk és hozzáöntjük a habbá vert cukros tojássárgáját. Sűrű krémet főzünk, és kihűtjük. Néha megkeverjük, hogy a krém tetején nehogy bőrréteg/kéreg keletkezzen.
  5. A vajat habosra verjük, hozzáadjuk a kókuszlikőrt vagy rumot és a pudingos krémet. Kézi mixerrel simára dolgozzuk.
  6. Kezdhetjük a rétegezést: a tejjel lelocsolt tésztára egy marék kókuszreszeléket szórunk, rátesszük a krémet és a habbá vert tejszínhabot.
  7. Megszórjuk kókuszreszelékkel és kockákra vágjuk. Minden egyes kókuszos kocka tetejére olvasztott olajos étcsokoládéba mártott mogyorót teszünk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása