Lágy, vaníliapudinggal töltött fánk

Ahány ház, annyi szokás, és bizony annyi fánk recept. Ezzel a változattal Németországban és Brazíliában találkoztam. Adta magát a dolog, hogy én is elkészítsem a lágy, vaníliapudingos fánkot. A tésztához élesztőport használtam, a krém pedig egész egyszerűen vaníliás puding keményítővel készítve. A krémet nem kevertem ki vajjal, és így is tökéletes lett. Szerző: Triniti

Recept Lágy, vaníliapudinggal töltött fánk

Hozzávalók

Tészta:
1 csomagélesztőpor
1 bögrelangyos tej
4 bögrefinomliszt
3 ev. kanálkristálycukor
3 ev. kanálvaj
2 dbtojássárga
csipet só
olaj sütéshez
porcukor szóráshoz
Krém:
2 bögretej
3 ev. kanálkukoricakeményítő
4 dbtojássárga
1/2 bögrekristálycukor
1 kv. kanálvaníliakivonat

Elkészítés menete

  1. A meleg tejben elkeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a szárított élesztőt és pár percig pihentetjük. A tészta száraz hozzávalóit tálba tesszük, lekeverjük a tojássárgával, vajjal és a felfuttatott élesztővel. Sima állagú tésztává keverjük, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük.
  2. A megkelt tésztát kezünkkel vékonyra nyomkodjuk, majd egy pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat még egy órát pihentetjük, kelesztjük.
  3. Egy nagyobb edényben olajat hevítünk. A forró olajba tesszük bele a korongokat és aranyszínűre sütjük. A fánkokat lecsepegtetjük, a felesleges olajat leitatjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejhez hozzáadjuk a keményítőt, tojássárgát és cukrot, majd csomómentesre keverjük. Pudingot főzünk, amihez hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Kihűtjük.
  5. A fánkokat félbevágjuk, a pudingos krémmel megkenjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.