Lágy vaníliás-mandulás kifli

Hihetetlenül finom ez az édesség! Nemcsak az íze, hanem az illata is fenomenális, így biztosra vehetjük, hogy a családot levesszük a lábáról! A tésztába mandulát tettem, majd a kész, megsült kifliket porcukor és vaníliacukor keverékbe forgattam. A végeredmény pompás, így mindenkinek csak ajánlani tudom! Méltó édesség, sütemény a karácsonyi asztalon! Szerző: Janana

Hozzáadta:, 21.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Lágy vaníliás-mandulás kifli

Hozzávalók

150 gfinomliszt
70 gkeményítő (búza vagy burgonya)
70 gporcukor
80 gőrölt mandula
150 gvaj
1 dbtojássárga
porcukorral elkevert vaníliacukor forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A porcukorral elkever vaníliacukor kivételével a hozzávalókat elkeverjük. Fontos, hogy a tojássárga és a vaj is meglehetősen hideg legyen, tehát a hűtőből vegyük ki és rögtön adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz. Az alapanyagokat tésztává dolgozzuk. Ez időigényes, és türelmesen kell a tésztát gyúrni, mert előbb-utóbb összeáll.
  2. A tésztát lisztes felületre tesszük, cipót formázunk belőle majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön. A puha tésztával nehéz dolgozni, ezért fontos ez a lépés. Kb. 1 óra pihentetés után a tésztát lisztes felületen henger alakúra formázzuk, majd azonos vastag szeletekre felszeleteljük. A kis adagokból megformázzuk a kifliket.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, ügyelve arra, hogy a kiflik ne érjenek össze. A 30x40 cm-es tepsire 5 sorban 4-4 kiflit tettem (összesen 20 db.).
  4. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 21 percig sütjük. Mindenki legyen óvatos sütés közben, mert minden sütő másképp működik! Akkor jó, ha a tészta még világos, az alja viszont már világosbarna.
  5. Kivesszük a sütőből, pár percig pihentetjük, majd még melegében beleforgatjuk a porcukor és vaníliacukor keverékébe.
  6. Ebből a mennyiségből 40 db. kiflit készítettem.%1

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne