TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Lágy vasárnapi diós kuglóf
Lágy vasárnapi diós kuglóf
Recept Lágy vasárnapi diós kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A vasárnapi ebéd finom lezárása lehet egy forró, édes kuglóf. Ez a diós változat az ünnepek közeledtével pedig tökéletes választás. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   25.11.2022

Lágy vasárnapi diós kuglóf

A vasárnapi ebéd finom lezárása lehet egy forró, édes kuglóf. Ez a diós változat az ünnepek közeledtével pedig tökéletes választás. Szerző: Mineralka

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 db
tojás
140 g
nádcukor
csipet
200 ml
kefir
1/2 dcl
olaj
150 g
dió
160 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
szóráshoz
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A diót száraz serpenyőben lepirítjuk, majd ledaráljuk. A tojássárgát a nádcukorral habosra verjük. A tojáshoz adjuk a tejet és olajat, eldolgozzuk. Belekerül a sütőporral elkevert liszt, a darált pirított dió, végül pedig a csipet sóval habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  2. A tésztát kivajazott és zsemlemorzsával beszórt kuglóf sütőformába öntjük. 175 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Tűtesztet végzünk. Ha szükséges, pár percig még tovább sütjük – ekkor már a kuglófot alufóliával lefedjük.
  3. A kihűlt kuglófot porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása