Sokszor mondogatják nekem otthon, hogy a saláta az inkább egészséges nasi, mint főétel, és egyáltalán nem laktató, és ha megeszik, fél óra múlva megint éhesek… Csupa kifogás, de egyszer kaptam az alkalmon, és elkészítettem a laktató csicseriborsós csirkesalátát. Sok zöldség, finom fűszeres hús, és a jellegzetes ízű, energiában gazdag csicseriborsó. Ennek köszönhetően a saláta tényleg laktató, férjem is alátámasztotta.
Hozzávalók
2 dbcsirkemell
410 gkonzerv csicseriborsó
1 dbmozzarella
2 dbparadicsom
1 dbsalátauborka
1 dblilahagyma
2 ev. kanálnapraforgóolaj
1 kv. kanálgyros fűszerkeverék
2 ev. kanálolívaolaj
2 ev. kanálbalzsamecet
bazsalikom
zöld levelek (jégsaláta, fejessaláta)
tejföl
1 dbcitrom leve
só ás bors
szezámmag
Elkészítés menete
- A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.
- Megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, napraforgóolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A húst legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át pácoltam a csirkemellet.
- A pácolt csirkehúst egy kevés olajon megpirítjuk.
- A salátalevelet egészben hagyjuk vagy ízlés szerint nagyobb darabokra téphetjük, a többi zöldséget felszeleteljük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, végül a kisebb darabokra tépett vagy vágott mozzarella sajtot.
- A zöldségeket és a húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecet, olívaolaj és citromlé keverékével, sózzuk és borsozzuk, majd elkeverjük.
- Tálalás előtt szezámmaggal megszórjuk, egy evőkanálnyi tejföllel a közepén tálaljuk.
Blogom: Adkas-tastyfood