Laktató csicseriborsós csirkesaláta

Sokszor mondogatják nekem otthon, hogy a saláta az inkább egészséges nasi, mint főétel, és egyáltalán nem laktató, és ha megeszik, fél óra múlva megint éhesek… Csupa kifogás, de egyszer kaptam az alkalmon, és elkészítettem a laktató csicseriborsós csirkesalátát. Sok zöldség, finom fűszeres hús, és a jellegzetes ízű, energiában gazdag csicseriborsó. Ennek köszönhetően a saláta tényleg laktató, férjem is alátámasztotta.

Hozzáadta:, 1.3.2017
Kategória: Saláták, Egészséges receptek, Főételek
Laktató csicseriborsós csirkesaláta

Hozzávalók

2 dbcsirkemell
410 gkonzerv csicseriborsó
1 dbmozzarella
2 dbparadicsom
1 dbsalátauborka
1 dblilahagyma
2 ev. kanálnapraforgóolaj
1 kv. kanálgyros fűszerkeverék
2 ev. kanálolívaolaj
2 ev. kanálbalzsamecet
bazsalikom
zöld levelek (jégsaláta, fejessaláta)
tejföl
1 dbcitrom leve
só ás bors
szezámmag

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk.
  2. Megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, napraforgóolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A húst legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Én egy éjszakán át pácoltam a csirkemellet.
  3. A pácolt csirkehúst egy kevés olajon megpirítjuk.
  4. A salátalevelet egészben hagyjuk vagy ízlés szerint nagyobb darabokra téphetjük, a többi zöldséget felszeleteljük, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, végül a kisebb darabokra tépett vagy vágott mozzarella sajtot.
  5. A zöldségeket és a húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, meglocsoljuk a balzsamecet, olívaolaj és citromlé keverékével, sózzuk és borsozzuk, majd elkeverjük.
  6. Tálalás előtt szezámmaggal megszórjuk, egy evőkanálnyi tejföllel a közepén tálaljuk.

Blogom: Adkas-tastyfood