Lambada sütemény banánnal és csokoládéval

A Lambada sütemény banánnal és csokoládéval egy rendkívül finom sütemény, ráadásul kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. A pudingos töltelék ízlés szerint variálható, a család minden tagját meg tudjuk lepni.

Hozzáadta:, 12.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Lambada sütemény banánnal és csokoládéval

Hozzávalók

250 g rétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagcsokoládépuding
4 dbtojás
5 ev. kanállangyos víz
250 gporcukor
2 csomagvaníliapuding
500 mltej
4 dbbanán
250 gvaj
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagbabapiskóta vagy kis méretű háztartási keksz
800 mltejföl
eperlekvár

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a porcukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, csokoládépudingot és a sütőporral összekevert lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Egy zsiradékkal kikent formába egyenletesen beletesszük a tésztát és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután a formát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A vaníliapudingport (én imádom a vaníliát, de lehet más ízesítéssel is) elkeverjük egy kevés tejben, a maradék tejet feltesszük főni, majd pedig hozzákeverjük a pudingporos tejet. Kellő sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a cukorral habossá keverjük, végül hozzáadjuk a pudingot, így egy könnyű krémet kapunk.
  3. A hideg korpuszt lekvárral megkenjük, rákenjük a krém felét, majd rárakjuk a felkarikázott banánt. Ezt a krém másik felével kenjük be.
  4. Az utolsó réteget a sűrűn rakott piskóta vagy háztartási keksz alkotja. Én most kakaós háztartási kekszet használtam, mert így ízben harmonizál a kakaós alappal. A tejfölt kicsit megédesítjük és rákenjük a süteményre.
  5. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük, ahol lehűl és megpuhul. A piskóta a lekvártól, a keksz a tejfölben lévő nedvességtől puhul meg.
  6. Felszolgálás előtt reszelt csokoládéval díszítjük, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!