TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Recept Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Lambada sütemény banánnal és csokoládéval

A Lambada sütemény banánnal és csokoládéval egy rendkívül finom sütemény, ráadásul kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. A pudingos töltelék ízlés szerint variálható, a család minden tagját meg tudjuk lepni.

75 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
250 g rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
csokoládépuding
4 db
tojás
5 ev. kanál
langyos víz
250 g
porcukor
2 csomag
vaníliapuding
500 ml
tej
4 db
banán
250 g
vaj
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
babapiskóta vagy kis méretű háztartási keksz
800 ml
tejföl
eperlekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a porcukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, csokoládépudingot és a sütőporral összekevert lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Egy zsiradékkal kikent formába egyenletesen beletesszük a tésztát és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután a formát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A vaníliapudingport (én imádom a vaníliát, de lehet más ízesítéssel is) elkeverjük egy kevés tejben, a maradék tejet feltesszük főni, majd pedig hozzákeverjük a pudingporos tejet. Kellő sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a cukorral habossá keverjük, végül hozzáadjuk a pudingot, így egy könnyű krémet kapunk.
  3. A hideg korpuszt lekvárral megkenjük, rákenjük a krém felét, majd rárakjuk a felkarikázott banánt. Ezt a krém másik felével kenjük be.
  4. Az utolsó réteget a sűrűn rakott piskóta vagy háztartási keksz alkotja. Én most kakaós háztartási kekszet használtam, mert így ízben harmonizál a kakaós alappal. A tejfölt kicsit megédesítjük és rákenjük a süteményre.
  5. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük, ahol lehűl és megpuhul. A piskóta a lekvártól, a keksz a tejfölben lévő nedvességtől puhul meg.
  6. Felszolgálás előtt reszelt csokoládéval díszítjük, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept