Lambada sütemény banánnal és csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A Lambada sütemény banánnal és csokoládéval egy rendkívül finom sütemény, ráadásul kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. A pudingos töltelék ízlés szerint variálható, a család minden tagját meg tudjuk lepni.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 12.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Banán, Gyümölcs szerint, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 g rétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
1 csomagcsokoládépuding
4 dbtojás
5 ev. kanállangyos víz
250 gporcukor
2 csomagvaníliapuding
500 mltej
4 dbbanán
250 gvaj
5 ev. kanálkristálycukor
1 csomagbabapiskóta vagy kis méretű háztartási keksz
800 mltejföl
eperlekvár
- A tojások sárgáját a porcukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, csokoládépudingot és a sütőporral összekevert lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Egy zsiradékkal kikent formába egyenletesen beletesszük a tésztát és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután a formát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- A vaníliapudingport (én imádom a vaníliát, de lehet más ízesítéssel is) elkeverjük egy kevés tejben, a maradék tejet feltesszük főni, majd pedig hozzákeverjük a pudingporos tejet. Kellő sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a cukorral habossá keverjük, végül hozzáadjuk a pudingot, így egy könnyű krémet kapunk.
- Az utolsó réteget a sűrűn rakott piskóta vagy háztartási keksz alkotja. Én most kakaós háztartási kekszet használtam, mert így ízben harmonizál a kakaós alappal. A tejfölt kicsit megédesítjük és rákenjük a süteményre.
- A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük, ahol lehűl és megpuhul. A piskóta a lekvártól, a keksz a tejfölben lévő nedvességtől puhul meg.
- Felszolgálás előtt reszelt csokoládéval díszítjük, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS