TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Recept Lambada sütemény banánnal és csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A Lambada sütemény banánnal és csokoládéval egy rendkívül finom sütemény, ráadásul kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. A pudingos töltelék ízlés szerint variálható, a család minden tagját meg tudjuk lepni.

TopPetra TopPetra    ·   12.9.2016

Lambada sütemény banánnal és csokoládéval

A Lambada sütemény banánnal és csokoládéval egy rendkívül finom sütemény, ráadásul kezdő szakácsok is könnyen elkészíthetik. A pudingos töltelék ízlés szerint variálható, a család minden tagját meg tudjuk lepni.

75 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
1 csomag
csokoládépuding
4 db
tojás
5 ev. kanál
langyos víz
250 g
porcukor
2 csomag
vaníliapuding
500 ml
tej
4 db
banán
250 g
vaj
5 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
babapiskóta vagy kis méretű háztartási keksz
800 ml
tejföl
eperlekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
75 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tojások sárgáját a porcukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a langyos tejet, csokoládépudingot és a sütőporral összekevert lisztet. A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a tésztához. Egy zsiradékkal kikent formába egyenletesen beletesszük a tésztát és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ezután a formát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  2. A vaníliapudingport (én imádom a vaníliát, de lehet más ízesítéssel is) elkeverjük egy kevés tejben, a maradék tejet feltesszük főni, majd pedig hozzákeverjük a pudingporos tejet. Kellő sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a vajat a cukorral habossá keverjük, végül hozzáadjuk a pudingot, így egy könnyű krémet kapunk.
  3. A hideg korpuszt lekvárral megkenjük, rákenjük a krém felét, majd rárakjuk a felkarikázott banánt. Ezt a krém másik felével kenjük be.
  4. Az utolsó réteget a sűrűn rakott piskóta vagy háztartási keksz alkotja. Én most kakaós háztartási kekszet használtam, mert így ízben harmonizál a kakaós alappal. A tejfölt kicsit megédesítjük és rákenjük a süteményre.
  5. A kész süteményt hűtőszekrénybe tesszük, ahol lehűl és megpuhul. A piskóta a lekvártól, a keksz a tejfölben lévő nedvességtől puhul meg.
  6. Felszolgálás előtt reszelt csokoládéval díszítjük, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása