TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lángos burgonyás tésztából
Lángos burgonyás tésztából
Recept Lángos burgonyás tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   12.6.2021

Lángos burgonyás tésztából

A kész lángos kívül ropogós, belül pedig tökéletesen puha és lágy volt. Szerző: Lacusin

Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
200 g
főzz burgonya
150 ml
langyos víz
30 g
élesztő
150 ml
tej
1 ev. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál

Befejezéshez:

Szükség szerint
olaj sütéshez
Ízlés szerint
kecsap, sajt, fokhagyma...
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a sót és a vizet. Eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tetejét liszttel megszórjuk, lefedjük, 1 órát pihentetjük.
  3. A megkelt tésztát kb. 12 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik kis tésztaadagból korongokat formázunk, majd még 10 percig pihentetjük. Ezután forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. Ízlés szerint a feltéteket rápakoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása