Lángos burgonyás tésztából

Recept Lángos burgonyás tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A kész lángos kívül ropogós, belül pedig tökéletesen puha és lágy volt. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 12.6.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
200 gfőzz burgonya
150 mllangyos víz
30 gélesztő
150 mltej
1 ev. kanálkristálycukor
1 kv. kanál

Befejezéshez:

Szükség szerintolaj sütéshez
Ízlés szerintkecsap, sajt, fokhagyma...

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a sót és a vizet. Eldolgozzuk, egészen addig, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tetejét liszttel megszórjuk, lefedjük, 1 órát pihentetjük.
  3. A megkelt tésztát kb. 12 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik kis tésztaadagból korongokat formázunk, majd még 10 percig pihentetjük. Ezután forró olajban mindkét felét aranyszínűre sütjük.
  4. Ízlés szerint a feltéteket rápakoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás