Lángos

Nem ismerek olyan embert, aki ne lenne oda a lángosért. Télen és nyáron is tuti sláger, nemcsak a strandon, piacon vagy főtereken, hanem otthon, a konyhában is. Készíthetjük kerekre, szögletesre, kicsire, nagyra, óriásira, a lényeg, hogy a jól elkészített, puha, megkelt tésztát bő mennyiségű, forró zsiradékban tökéletesre süssük. Most egy sima, mégis ellenállhatatlan lángos receptet hoztam, remélem, mindenki tetszését elnyeri. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.9.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Lángos

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
600 grétesliszt
2 ev. kanálolaj
3 kv. kanál
1 kv. kanálkristálycukor
30 gfriss élesztő
400 mlvíz
olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. 100 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk. A cipókat olajjal megkenjük, lefedjük és további 15-20 percig kelesztjük.
  4. Olajos kézzel mindegyik cipóból lángost formázunk, bő olajban megsütjük. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. Jó étvágyat!