TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lángos
Lángos
Recept Lángos
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem ismerek olyan embert, aki ne lenne oda a lángosért. Télen és nyáron is tuti sláger, nemcsak a strandon, piacon vagy főtereken, hanem otthon, a konyhában is. Készíthetjük kerekre, szögletesre, kicsire, nagyra, óriásira, a lényeg, hogy a jól elkészített, puha, megkelt tésztát bő mennyiségű, forró zsiradékban tökéletesre süssük. Most egy sima, mégis ellenállhatatlan lángos receptet hoztam, remélem, mindenki tetszését elnyeri. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   29.9.2018

Lángos

Nem ismerek olyan embert, aki ne lenne oda a lángosért. Télen és nyáron is tuti sláger, nemcsak a strandon, piacon vagy főtereken, hanem otthon, a konyhában is. Készíthetjük kerekre, szögletesre, kicsire, nagyra, óriásira, a lényeg, hogy a jól elkészített, puha, megkelt tésztát bő mennyiségű, forró zsiradékban tökéletesre süssük. Most egy sima, mégis ellenállhatatlan lángos receptet hoztam, remélem, mindenki tetszését elnyeri. Szerző: Triniti

90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

600 g
rétesliszt
2 ev. kanál
olaj
3 kv. kanál
1 kv. kanál
kristálycukor
30 g
friss élesztő
400 ml
víz
olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. 100 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
  2. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk. A cipókat olajjal megkenjük, lefedjük és további 15-20 percig kelesztjük.
  4. Olajos kézzel mindegyik cipóból lángost formázunk, bő olajban megsütjük. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása