Lángos

Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2018
Kategória: Főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Nem ismerek olyan embert, aki ne lenne oda a lángosért. Télen és nyáron is tuti sláger, nemcsak a strandon, piacon vagy főtereken, hanem otthon, a konyhában is. Készíthetjük kerekre, szögletesre, kicsire, nagyra, óriásira, a lényeg, hogy a jól elkészített, puha, megkelt tésztát bő mennyiségű, forró zsiradékban tökéletesre süssük. Most egy sima, mégis ellenállhatatlan lángos receptet hoztam, remélem, mindenki tetszését elnyeri. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.9.2018
Kategória: Főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
600 grétesliszt
2 ev. kanálolaj
3 kv. kanálsó
1 kv. kanálkristálycukor
30 gfriss élesztő
400 mlvíz
olaj sütéshez
- 100 ml vizet felmelegítünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
- A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
- A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, mindegyikből cipót formázunk. A cipókat olajjal megkenjük, lefedjük és további 15-20 percig kelesztjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS