Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül

Recept Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Számos lángos recept létezik. Nekem a klasszikus liszt+víz+élesztő+só kombó melett ez a másik nagy kedvencem, amit ráadásul még keleszteni sem kell. A tésztájába nem meglepő módon tejföl kerül, a feltétet pedig már mindenki magának ki tudja találni. Szerző: jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.7.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

1 bögre (200 ml) finomliszt
120 mltejföl
1/2 kv. kanálsütőpor
1/2 kv. kanál
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőport, sót és lisztet elkeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a tejfölt.
  2. Addig kevergetjük, amíg puha tésztát nem kapunk. A kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 5-10 percig pihentetjük. Előkészítjük a sütéshez a serpenyőt vagy edényt, az olajat felforrósítjuk, majd megformázzuk a lángosokat és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. Sok múlik a formázáson. Én nagyjából 1 cm vastag korongokat formáztam, az átmérő pedig 15 cm volt nagyjából.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás