TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül
Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül
Recept Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.7.2021

Lángos tejfölös tésztából, kelesztés nélkül

Számos lángos recept létezik. Nekem a klasszikus liszt+víz+élesztő+só kombó melett ez a másik nagy kedvencem, amit ráadásul még keleszteni sem kell. A tésztájába nem meglepő módon tejföl kerül, a feltétet pedig már mindenki magának ki tudja találni. Szerző: jaja79

Alapanyagok
1 bögre (200 ml) finomliszt
120 ml
tejföl
1/2 kv. kanál
sütőpor
1/2 kv. kanál
Olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőport, sót és lisztet elkeverjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a tejfölt.
  2. Addig kevergetjük, amíg puha tésztát nem kapunk. A kapott tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, 5-10 percig pihentetjük. Előkészítjük a sütéshez a serpenyőt vagy edényt, az olajat felforrósítjuk, majd megformázzuk a lángosokat és mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. Sok múlik a formázáson. Én nagyjából 1 cm vastag korongokat formáztam, az átmérő pedig 15 cm volt nagyjából.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása