Lassan készült sörgulyás borjúból

Recept Lassan készült sörgulyás borjúból

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Borjú, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Volt elég időm ahhoz, hogy valami tartalmasabbat készítsek a családnak. A borjúra esett a választásom, konkrétan a lassan készült sörgulyásra. Ezt a fogást legalább 4 órát kell főzni, kis lángon, így lesz a husi rendkívül puha, és így érnek össze a finom ízek. Köretnek tésztát, knédlit, zsemlegombócot, de akár burgonyapürét is válaszhatunk. A hús nagyon szaftos, friss kenyérrel is fogyasztani. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Borjú, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Kb. 1 kgborjúhús (lábszár, lapocka...)
3 dbnagyobb vöröshagyma (apróra vágva)
Szükség szerint sertészsír
5 gerezdfokhagyma (apróra vágva)
1 ev. kanálőrölt édes pirospaprika (akár füstölt is lehet)
500 mlvilágos sör
2 ev. kanálparadicsompüré
1 ev. kanálszárított majoránna
Húsleves vagy alaplé
Só és bors
Őrölt chilli
Búzafinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük, felkockázzuk. A húst zsíron lepirítjuk, félretesszük egy másik edénybe. A húslépben megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Kevés alaplével felöntjük és a levet majdnem elfőzzük – így a hagyma is puhul.
  2. Hozzáöntjük a marhahúshoz. Aprított fokhagymával, paradicsompürével, pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük. Elkeverjük, felöntjük a sörrel és annyi alaplével, hogy elfedje. Lefedjük, majd kis lángon legalább 4 órát főzzük. A húsnak nagyon puhának kell lenni.
  3. Kevés liszttel besűrítjük. Majorannával ízesítjük, lefedjük és további 30 percig főzzük.
  4. Megkóstoljuk, ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk, chillivel érjük el a tüzes ízvilágot, természetesen ízlés szerint.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás