Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel
Töltött hússzelet, minden finomsággal. Igaz, kicsit melós, de megéri a fáradozást! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
4 dbmarhahús szelet
2 dbfőtt tojás
1 dbkisebb kolbász
4 szeletvöröshagyma
2 dbcsemegeuborka
8 szelethúsos szalonna
mustár
só és őrölt bors
zsír
szójaszósz
leveskocka
4 ev. Kanál liszt
víz
- A marhaszeletet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük. Rátesszük a szalonnát, a főtt tojás felét, a csemegeuborka felét, a vöröshagyma szeletet, majd a kolbászt is.
- A töltött húst felcsavarjuk, két végét hústűvel lezárjuk. A tekercset forró zsírban leporítjuk, minden oldalát. A húspörcre kevés szójaszószt és vizet öntünk, majd beletesszük a hústekercseket. Ha kell, akkor még vízzel felöntjük – el kell lepnie a hústekercseket.
- Belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, kis lángon kb. 4 órát főzzük.
- A húst kivesszük, a mártásalapot megkóstoljuk, ízlés szerint még sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, majd liszttel sűrítjük.
- Tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Spomalený španielsky vtáčik s jasmínovou ryžou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Langsam zubereitete Schweinerouladen mit Jasminreis an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS