TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel
Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel
Recept Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel

Töltött hússzelet, minden finomsággal. Igaz, kicsit melós, de megéri a fáradozást! Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
240 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
marhahús szelet
2 db
főtt tojás
1 db
kisebb kolbász
4 szelet
vöröshagyma
2 db
csemegeuborka
8 szelet
húsos szalonna
mustár
só és őrölt bors
zsír
szójaszósz
leveskocka
4 ev. Kanál liszt
víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A marhaszeletet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük. Rátesszük a szalonnát, a főtt tojás felét, a csemegeuborka felét, a vöröshagyma szeletet, majd a kolbászt is.
  2. A töltött húst felcsavarjuk, két végét hústűvel lezárjuk. A tekercset forró zsírban leporítjuk, minden oldalát. A húspörcre kevés szójaszószt és vizet öntünk, majd beletesszük a hústekercseket. Ha kell, akkor még vízzel felöntjük – el kell lepnie a hústekercseket.
  3. Belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, kis lángon kb. 4 órát főzzük.
  4. A húst kivesszük, a mártásalapot megkóstoljuk, ízlés szerint még sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, majd liszttel sűrítjük.
  5. Tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása