Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel

Recept Lassan készült spanyol madár jázminrizzsel

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Töltött hússzelet, minden finomsággal. Igaz, kicsit melós, de megéri a fáradozást! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

4 dbmarhahús szelet
2 dbfőtt tojás
1 dbkisebb kolbász
4 szeletvöröshagyma
2 dbcsemegeuborka
8 szelethúsos szalonna
mustár
só és őrölt bors
zsír
szójaszósz
leveskocka
4 ev. Kanál liszt
víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A marhaszeletet kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük. Rátesszük a szalonnát, a főtt tojás felét, a csemegeuborka felét, a vöröshagyma szeletet, majd a kolbászt is.
  2. A töltött húst felcsavarjuk, két végét hústűvel lezárjuk. A tekercset forró zsírban leporítjuk, minden oldalát. A húspörcre kevés szójaszószt és vizet öntünk, majd beletesszük a hústekercseket. Ha kell, akkor még vízzel felöntjük – el kell lepnie a hústekercseket.
  3. Belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, kis lángon kb. 4 órát főzzük.
  4. A húst kivesszük, a mártásalapot megkóstoljuk, ízlés szerint még sóval, borssal, szójaszósszal ízesítjük, majd liszttel sűrítjük.
  5. Tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás