Lassan sült kacsa
Nem egy gyors étel, az biztos, de ha vacsoravendégeket várunk, akkor ez egy tökéletes választás! Fűszernek csupán sót választottam, a köret pedig rajtunk múlik, szinte bármi lehet. A kacsát alacsony hőfokon 7-8 órát sütjük, majd magas hőfokon további egy órát sütjük, hogy megkapja a tökéletes aranybarna színt.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd, Húsételek, Kacsahús
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 dbegész kacsa
só
ízlés szerint őrölt kömény
Köret:
loksa, knédli, lilakáposzta
- A kacsát jó alaposan megmossuk. Besózzuk, alaposan, kívül és belül is, szépen belemasszírozzuk a húsba. Magasfalú tepsire tesszük. Természetesen ízlés szerint akár más fűszereket, fűszerkeveréket is használhatunk.
- A kacsát lefedjük, majd 100 fokra előmelegített sütőben 7-8 órát sütjük. Ezután a fedelet levesszük, a hőfokot 200 fokra emeljük, majd éles késsel a bőrét kicsit bevagdossuk – ügyeljünk arra, hogy a húst ne sértsük meg!
- A kisült kacsalével meglocsoljuk, ha kell, akkor vizet öntünk a kacsa alá. Még 1-1.5 órát sütjük. Vagyis egészen addig, amíg a kacsa színe gyönyörű aranybarna nem lesz. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk.
- A kacsát részeire szedjük, tálaljuk.
Szerző: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pomalu pečená kachna.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pomaly pečená kačica.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS