Lassan sült kacsa

Recept Lassan sült kacsa

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Kacsahús, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem egy gyors étel, az biztos, de ha vacsoravendégeket várunk, akkor ez egy tökéletes választás! Fűszernek csupán sót választottam, a köret pedig rajtunk múlik, szinte bármi lehet. A kacsát alacsony hőfokon 7-8 órát sütjük, majd magas hőfokon további egy órát sütjük, hogy megkapja a tökéletes aranybarna színt.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Kacsahús, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbegész kacsa
ízlés szerint őrölt kömény

Köret:

loksa, knédli, lilakáposzta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kacsát jó alaposan megmossuk. Besózzuk, alaposan, kívül és belül is, szépen belemasszírozzuk a húsba. Magasfalú tepsire tesszük. Természetesen ízlés szerint akár más fűszereket, fűszerkeveréket is használhatunk.
  2. A kacsát lefedjük, majd 100 fokra előmelegített sütőben 7-8 órát sütjük. Ezután a fedelet levesszük, a hőfokot 200 fokra emeljük, majd éles késsel a bőrét kicsit bevagdossuk – ügyeljünk arra, hogy a húst ne sértsük meg!
  3. A kisült kacsalével meglocsoljuk, ha kell, akkor vizet öntünk a kacsa alá. Még 1-1.5 órát sütjük. Vagyis egészen addig, amíg a kacsa színe gyönyörű aranybarna nem lesz. Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk.
  4. A kacsát részeire szedjük, tálaljuk.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás