TopReceptek.hu Húsételek Pulykahús Lassan sült pulykacomb
Lassan sült pulykacomb
Recept Lassan sült pulykacomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.8.2022

Lassan sült pulykacomb

A szaftos, lágy pulykacomb frissítő salátával igazán jól tud esni a forró nyári napokon. Nem utoljára készítettem azt a finomságot!

Alapanyagok
2 db
pulykacomb
olívaolaj
só és bors

Saláta:

fejessaláta
paradicsom
paprika
mozzarella
metélőhagyma
olívaolaj
natúr joghurt
chilliszósz vagy fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A pulykacombot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Olajjal megmlocsoljuk, fűszerezük, majd jól beledörzsöljük. A húst előző nap este készítettem elő, majd zacskóba tettem, így került a hűtőbe. A két comb együttesen nagyjából 1 kg volt.
  3. Másnap a húst tepsibe tesszük, kb. másfél deci vízzel felöntjük – nekem a víz nagyjából 2 cm magasan volt a tepsiben. Alufóliával lefedjük, 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, 180 fokon további 1 órát sütjük. Ha a bőrét rajta hagytuk a combon, akkor jó ropogós lesz.
  4. Köretnek salátát választottam joghurttal és mozzarellával. A zöldségeket elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, ezzel os eldolgozzuk.
  5. A husi szaftos, puha, nagyon ízletes. Akár fokhagymás páccal is készíthetjük, ez már csak rajtunk múlik.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása