Lassan sült pulykacomb

Recept Lassan sült pulykacomb

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A szaftos, lágy pulykacomb frissítő salátával igazán jól tud esni a forró nyári napokon. Nem utoljára készítettem azt a finomságot!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2022

Kategória: Pulykahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

2 dbpulykacomb
olívaolaj
só és bors

Saláta:

fejessaláta
paradicsom
paprika
mozzarella
metélőhagyma
olívaolaj
natúr joghurt
chilliszósz vagy fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A pulykacombot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. Olajjal megmlocsoljuk, fűszerezük, majd jól beledörzsöljük. A húst előző nap este készítettem elő, majd zacskóba tettem, így került a hűtőbe. A két comb együttesen nagyjából 1 kg volt.
  3. Másnap a húst tepsibe tesszük, kb. másfél deci vízzel felöntjük – nekem a víz nagyjából 2 cm magasan volt a tepsiben. Alufóliával lefedjük, 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk, 180 fokon további 1 órát sütjük. Ha a bőrét rajta hagytuk a combon, akkor jó ropogós lesz.
  4. Köretnek salátát választottam joghurttal és mozzarellával. A zöldségeket elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, ezzel os eldolgozzuk.
  5. A husi szaftos, puha, nagyon ízletes. Akár fokhagymás páccal is készíthetjük, ez már csak rajtunk múlik.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás