Lassan sült sertéskaraj káposztával

Recept Lassan sült sertéskaraj káposztával

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt a finom sült karajt káposztával és osztrák knédlivel tálaltam. A knédlit sikerült boltban beszerezni, így ennyivel kevesebbet kellett a konyhában töltenem. A karaj ízes és szaftos lett, a káposzta pedig klasszikus párolt káposzta.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

sertéskaraj
fűszerkeverék
zúzott fokhagyma
vöröshagyma
káposzta
zsír
ecet
köménymag

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sertéshúst felszeleteljük, fűszerezzük.
  2. Zúzott fokhagymával megkenjük.
  3. Sütőtálba tesszük, megszórjuk a karika vagy félhold alakúra vágott vöröshagymával. Lefedjük, 145 fokon kb. 3 órát sütjük.
  4. A káposztát vékonyra vágjuk, nagyobb edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd puhára pároljuk. Amikor már kellően puha, zsíron lepirítjuk, ízlés szerint ecettel és köménymaggal is ízesíthetjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás