TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Lassan sült sertéskaraj káposztával
Lassan sült sertéskaraj káposztával
Recept Lassan sült sertéskaraj káposztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezt a finom sült karajt káposztával és osztrák knédlivel tálaltam. A knédlit sikerült boltban beszerezni, így ennyivel kevesebbet kellett a konyhában töltenem. A karaj ízes és szaftos lett, a káposzta pedig klasszikus párolt káposzta.

TopPetra TopPetra    ·   1.8.2021

Lassan sült sertéskaraj káposztával

Ezt a finom sült karajt káposztával és osztrák knédlivel tálaltam. A knédlit sikerült boltban beszerezni, így ennyivel kevesebbet kellett a konyhában töltenem. A karaj ízes és szaftos lett, a káposzta pedig klasszikus párolt káposzta.

20 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
sertéskaraj
fűszerkeverék
zúzott fokhagyma
vöröshagyma
káposzta
zsír
ecet
köménymag
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
180 perc
Sütés/főzés
  1. A sertéshúst felszeleteljük, fűszerezzük.
  2. Zúzott fokhagymával megkenjük.
  3. Sütőtálba tesszük, megszórjuk a karika vagy félhold alakúra vágott vöröshagymával. Lefedjük, 145 fokon kb. 3 órát sütjük.
  4. A káposztát vékonyra vágjuk, nagyobb edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd puhára pároljuk. Amikor már kellően puha, zsíron lepirítjuk, ízlés szerint ecettel és köménymaggal is ízesíthetjük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása