Lassan sült sertéskaraj káposztával
Ezt a finom sült karajt káposztával és osztrák knédlivel tálaltam. A knédlit sikerült boltban beszerezni, így ennyivel kevesebbet kellett a konyhában töltenem. A karaj ízes és szaftos lett, a káposzta pedig klasszikus párolt káposzta.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.8.2021
Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
sertéskaraj
fűszerkeverék
zúzott fokhagyma
vöröshagyma
káposzta
zsír
só
ecet
köménymag
- A sertéshúst felszeleteljük, fűszerezzük.
- Zúzott fokhagymával megkenjük.
- Sütőtálba tesszük, megszórjuk a karika vagy félhold alakúra vágott vöröshagymával. Lefedjük, 145 fokon kb. 3 órát sütjük.
- A káposztát vékonyra vágjuk, nagyobb edénybe tesszük, kevés vizet öntünk alá, majd puhára pároljuk. Amikor már kellően puha, zsíron lepirítjuk, ízlés szerint ecettel és köménymaggal is ízesíthetjük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pomalu pečená krkovička, čerstvé zelí a rakouský knedlík.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schopfbraten mit Kraut und Serviettenknödel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS