TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Lazac mustáros mártással
Lazac mustáros mártással
Recept Lazac mustáros mártással
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   28.10.2021

Lazac mustáros mártással

A lazac és ez az isteni mustáros mártás remekül kiegészítik egymást. Csak pár perc, és már el is készült. Jó étvágyat!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

500 g
lazacfilé /kb 250 g/
1 db
citrom
1 kv. kanál
őrölt tarkabors
2 ev. kanál
vaj
1 ev. kanál
finomliszt
100 ml
főzőtejszín
1-2 ev. kanál
mustrá
csipet
porcukor
bors
vaj + olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lazacot citrommal meglocsoljuk, borssal megszórjuk, ízlés szerint sózzuk. 10 percig pihentetjük.
  2. Amíg a lazac pihen, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük. Szükség szerint tejszínnel vagy tejjel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk és borsozzuk, kevés porcukorral ízesítjük. Levesszük a lángról.
  3. Serpenyőben vajat hevítünk, kevés olajat is adunk hozzá. A lazac mindkét oldalát megsütjük, ez vastagságától függően oldalanként 5-8 perc is lehet. Tányérra tesszük, a forró mártással meglocsoljuk. Ízlés szerint aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk.
  4. A főtt burgonya remekül illik hozzá. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása