Lazac mustáros mártással

Recept Lazac mustáros mártással

Hozzáadta: TopPetra, 28.10.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A lazac és ez az isteni mustáros mártás remekül kiegészítik egymást. Csak pár perc, és már el is készült. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.10.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

500 glazacfilé /kb 250 g/
1 dbcitrom
1 kv. kanálőrölt tarkabors
2 ev. kanálvaj
1 ev. kanálfinomliszt
100 mlfőzőtejszín
1-2 ev. kanálmustrá
csipetporcukor
bors
vaj + olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lazacot citrommal meglocsoljuk, borssal megszórjuk, ízlés szerint sózzuk. 10 percig pihentetjük.
  2. Amíg a lazac pihen, a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük. Szükség szerint tejszínnel vagy tejjel hígíthatjuk. Hozzáadjuk a mustárt, sózzuk és borsozzuk, kevés porcukorral ízesítjük. Levesszük a lángról.
  3. Serpenyőben vajat hevítünk, kevés olajat is adunk hozzá. A lazac mindkét oldalát megsütjük, ez vastagságától függően oldalanként 5-8 perc is lehet. Tányérra tesszük, a forró mártással meglocsoljuk. Ízlés szerint aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk.
  4. A főtt burgonya remekül illik hozzá. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás